Boli

#remedii imunitate #imunitate scazuta #imunitate #boala

3 secrete ale oamenilor care nu se imbolnavesc niciodata

Cu siguranta ai si tu in jurul tau oameni care mereu sunt raciti sau se plang de vreo afectiune. Dar sunt si cativa, mai putini, pe care nu ii auzi niciodata ca s-ar simti rau sau ca vreun guturai i-a tintuit la pat. Care este secretul lor?

Au imunitatea ridicata

Cum obtii o imunitate crescuta? De pilda, mai multe studii de specialitate au aratat de-a lungul timpului ca vitamina C creste imunitatea. De aceea, asigura-te ca nu ai carente de vitamina C in organism. O poti lua in mod natural, din citrice, patrujnel, ardei gras, spanac, rosii, capsuni, zmeura, varza. Consuma-le in stare cat mai naturala, neprocesate termic.

Se odihnesc suficient 

Studiile arata ca persoanele care dorm mai mult de sapte ore pe noapte isi reduc riscul de a contracta o boala cu pana la 17%. De asemenea, de fiecare data cand simti ca te paste o raceala, ai grija sa te odihnesti suficient si sa iti refaci imunitatea cu aport de vitamine din fructe si legume proaspete. De asemenea, eliminarea stresului contribuie la o stare de sanatate buna, iar lipsa odhnei poate conduce la cresterea nivelului de stres.

Fac sport 

Nu este un secret ca miscarea pune organismul in functiune. Un tonus general bun va tine deoparte bolile, in special cele cardiovasculare, dar nu numai. Mai precis, exercitiile regulate intaresc sistemul imunitar si scad riscul de a te imbolnavi de o infectie respiratorie, arata un studiu publicat in Jurnalul American de Sanatate si Medicina Sportiva. 

Tu ce ai facut astazi pentru sanatatea ta?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului