Boli

#inflamatia inimii #vaccin pfizer # miocardita #pfizer #vaccin

275 de cazuri de inflamatie cardiaca la tinerii vaccinati cu Pfizer

In Israel au fost raportate mai multe cazuri de inflamatie cardiaca in urma imunizarii cu vaccinul Pfizer. Mai exact au fost raportate 275 de astfel de cazuri din 5 milioane de persoane imunizate.

 

Ministerul israelian al Sanatatii a constatat ca numarul mic de cazuri de inflamatie cardiaca, observate mai ales la persoane tinere vaccinate cu vaccinul Pfizer impotriva Covid-19, au probabil legatura cu vaccinarea, transmite Reuters.
Cazurile de miocardita au fost raportate in perioada decembrie 2020-mai 2021. Majoritatea pacientilor care au suferit de inflamatii ale inimii au stat in spital aproximativ patru zile. 95% dintre cazurile de miocardita au fost cazuri usoare. 

Studiul efectuat de oamenii de stiinta israelieni a constatat ca "exista o legatura probabila intre administrarea celei de-a doua doze (de vaccin al Pfizer) si aparitia miocarditei la barbatii cu varsta cuprinsa intre 16 si 30 de ani", se arata intr-un comunicat. Potrivit constatarilor, o astfel de legatura a fost observata cu precadere in cazul persoanelor de sex masculin, cu varsta cuprinsa intre 16 si 19 ani.

Pfizer a anuntat intr-un comunicat ca are cunostinta despre observatiile israeliene legate de miocardita si ca nu a fost stabilita o legatura cauzala cu vaccinul sau. Compania analizeaza cu atentie evenimentele adverse si are intalniri regulate cu Departamentru pentru siguranta vaccinurilor din Ministerul israelian al Sanatatii, pentru evaluarea datelor.

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a declarat saptamana trecuta ca inflamatia inimii dupa administrarea vaccinului Pfizer nu este un motiv de ingrijorare, deoarece astfel de incidente au fost similare cu cele din populatia generala.  

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare