Boli

#cauze durere de cap #cap #durere de cap

11 cauze interesante ale durerii de cap, la care nu te-ai fi gandit pana acum: punctul 9 te va uimi!

Durerile de cap sunt in topul problemelor comune de sanatate pe care le acuzam tot mai multi dintre noi. in timp ce unele sunt inofensive si acute, altele ne provoaca disconfort si pot deveni periculoase. Desi am putea crede ca ele apar de nicaieri, durerile de cap au totusi foarte multe posibile cauze. Iata-le pe cele mai interesante 11 dintre ele!

1. Deshidratarea

Sursa: pexels.com

Un studiu realizat de Journal of Nutrition a constatat pana si o usoara deshidratare a corpului poate provoca dureri de cap. Din fericire, in acest caz nu ar trebui sa te alarmezi; “tratamentul” este simplu: bea mai multa apa.

2. Infectia sinusurilor

Sursa: pexels.com

O infectia a sinusurilor care apare ca urmare a unei raceli nu reprezinta un motiv de ingrijorare. De fapt, durerile de cap fac parte din simptomele care te avertizeaza ca te-ai ales cu o gripa. Durerea de cap va trece odata ce raceala este tratata corespunzator.

3. Administrarea contraceptivelor

Sursa: pexels.com

Migrenele pot fi declansate si de administrarea pilulelor contraceptive. De data aceasta, va fi necesar sa consulti cat mai repede medicul specialist, care, cel mai probabil, va decide schimbarea acestor pilele.

4. Activitatea fizica

Sursa: pexels.com

Uneori, activitatea fizica precum urcarea treptelor, mersul pe jos pe distante mai lungi sau alpinismul poate sa provoace dureri de cap. Acestea sunt, de regula, pulsatorii, nu persista ca durata si nu prezinta pericole.

5. Excesul de medicamente

Sursa: pexels.com

Durerea de cap poate sa apara si in situatia in care iei pastile pe care le combini “dupa ureche”, fara sa respecti recomandarile medicului. Excesul de pilule are acelasi efect neplacut, insa in ambele cazuri durerea va disparea pe masura ce se intrerupe administrarea pastilelor. De exemplu, un supliment atat de benefic precum este spirulina provoaca dureri de cap in cazul unei supradoze.

6. Probleme oftamologice

Sursa: pexels.com

Cand te doare capul in mod constant, este foarte posibil sa fie din cauza faptului ca ai probleme de vedere. Astfel, un consult oftalmologic, o pereche de ochelari potriviti sau o pereche de lentile de contact de calitate poate pune capat durerilor de cap.

7. Fumatul

Sursa: pexels.com

Persoanele care fumeaza sunt mai predispuse la a resimti dureri de cap, care sunt, de cele mai multe ori, severe. Durerea tinde sa fie agresiva si este localizata in jurul ochiului, dar se poate extinde catre maxilar si tample. Asadar, durerile de cap sunt inca un motiv pentru a te lasa de fumat!

8. Stresul

Sursa: pexels.com

Stresul este o alta posibila cauza a durerilor de cap. in aceasta situatie, durerea se simte ca o presiune usoara pe ambele parti ale capului, in zona tamplelor. Deci, mai putin stres inseamna o durere de cap in minus!

9. Activitatea sexuala

Sursa: pexels.com

Exista persoane care acuza dureri de cap in urma actului sexual sau chiar in timpul acestei activitati! Este dovedit faptul ca sexul creste riscul de anevrism cu 10, 6%, potrivit cercetarilor din Journal of American Heart Associacion. Deci, daca te doare capul dupa ce faci sex, trebuie sa vizitezi cat mai repede medicul.

10. Mancarea

Sursa: pexels.com

Chiar si anumite alimente pot fi cauza durerilor de cap. Alimente cum ar fi vinul, ciocolata si produsele care contin gluten intra in aceasta categorie. Desi aceste de dureri de cap nu sunt periculoase, sunt cu siguranta inconfortabile, deci incearca sa ai o alimentatie cat mai sanatoasa.

11. Pozitia de somn

Sursa: Pexels.com

Pozitia in care dormi poate sa iti aduca o durere de cap, sau, din contra, te poate feri de ea. Este foarte important sa ai o perna ortopedica ce iti va mentine gatul si capul intr-o pozitie corecta in timpul somnului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare