Boli

#miere # beneficii miere #miere de albine

10 moduri neconventionale de a folosi mierea in casa

Mierea are un numar de proprietati care ne ajuta sa luptam impotriva infectiilor si grabeste insanatosirea si vindecarea. De asemenea, mierea opreste dezvoltarea bacteriilor cu ajutorul ph-ului sau acid si este folosita deseori in medicina, inca din vremuri antice. Iata 10 modalitati de a folosi mierea in casa.

1 Antiseptic

Mierea poate functiona ca un antiseptic excelent pentru rani. Mierea este curata, astfel incat nu poate cauza nici un rau corpului, in plus poate functiona ca o bariera impotriva microbilor si impuritatilor daca o aplici imediat pe o zgarietura sau arsura.

2 In sportul de performanta

Mierea este alimentul perfect pentru atleti, inainte de un eveniment important sau competitie sportiva care necesita efort intens sau prelungit. Ea ajuta la imbogatirea depozitelor de calciu si minerale cand esti nevoit sa depui eforturi extreme.

3 Antibiotic

Intr-un renumit ziar britanic a aparut o stire conform careia o femeie a suferit 20 de ani din cauza unei rani care devenise rezistenta la antibiotice si se umpluse de bacterii, iar medicii nu reuseau sa faca nimic pentru ea. Ajungand in pragul disperarii din cauza durerilor ingrozitoare, femeia a citit in august 1999 un articol despre calitatile sale curative ale mierii. A aplicat miere pe rana si aceasta s-a vindecat complet in scurt timp.

4 Combaterea caderii parului

Mierea a fost folosita ca agent terapeutic imporiva caderii parului de sute de ani. Se spune ca aceasta nu videca in totaliate, inca incetineste procesul caderii parului. Cele mai recomandate sunt mastile naturale de par pe baza de miere, dar si samponul care are miere in compozitie.

5 Probleme gastrointestinale

Mierea a fost folosita intotdeauna ca leac pentru problemele gastro-intestinale. Primele trimiteri la aceasta utilitate a mierii s-au gasit in niste scrieri indiene si musulmane, vechi de sute de ani. Inca de atunci, mierea era folosita si ca medicament impotriva diareei sau a durerilor de stomac.

6 Gastro-enterite

Penru cei care sufera de gastro-enterite si se deshidrateaza in urma scaunelor dese, mierea este un hidratant excelent (mai ales pentru copii).

7 Combaterea acneei/ tratament facial

Nu este nevoie sa dai o gramada de bani pe tratamente cosmetice faciale. Combina mierea cu fulgi de ovaz pentru a-ti prepara singura, acasa, un tratament facial sau impotriva acneei.

8 Tratamentul ulcerului

Majoritatea bolnavilor de ulcer stiu ca mierea este benefica. Un studiu facut de niste medici britanici a scos la iveala faptul ca pacientii care consumau zilnic 20 mg de miere de 4 ori pe zi aveau dureri mai mici cauzate de ulcer decat ceilalti.

9 Tratamentul artrtitei

Daca suferi de dureri cauzate de artrita, obtine o pasta amestecand apa, scortisoara si miere si aplic-o pe zonele dureroase. Duerea va disparea odata cu aplicarea acestui remediu.

10 Tratarea infertilitatii

In vremurile antice, mierea si scortisoara erau folosite pentru a vindeca infertilitatea si a creste cantitatea si calitatea spermei. Femeile din China si Japonia inca se mai bazeaza pe acest remediu naturist, frecandu-si gingiile cu cele doua ingrediente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare