- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 4
- Urmatoarea pagina
Nivelul tau de nutritie influenteaza aparitia bolilor cardiovasculare - boli de inima, ateroscleroza, tensiune - si diabetul cu toate urmarile sale. Tu ce riscuri prezinti in functie de modul cum te hranesti?
1. Mananci fructe:
a) mai multe fructe pe zi;
b) un singur fruct pe zi;
c) fructe mananc rar, la cateva zile sau mai rar;
2. La micul dejun preferi cerealele integrale cu multe lichide?
a) da
b) nu
c) nu obsnuiesc sa iau micul dejun;
3. Apa reprezinta:
a) peste 50% din lichidele pe care le beau zilnic;
b) sub 50% din lichidele pe care le consum zilnic;
c) nu beau apa, gasesc tot felul de alternative: cafea, sucuri, ceaiuri, lapte.
4. Supe/ciorbe consumi:
a) aproape la fiecare masa;
b) cel mult o data pe zi, dar de obicei la cateva zile;
c) nu imi plac, consum foarte rar.
5. Mananci paine:
a) rar, doar la preparate care nu pot fi consumate fara paine;
b) la fiecare masa, dar nu mai mult de doua felii;
c) la fiecare masa, mai mult de 2 felii.
6. Inainte de masa bei un pahar cu apa?
a) de fiecare data;
b) doar dimineata sau cand imi mai aduc aminte;
c) niciodata;
7. Legume crude sau murate:
a) consum zilnc legume in salate si/sau muraturi;
b) la cateva zile consum legume crude sau murate;
c) nu prea consum legume crude sau murate, poate doar fierte in mancaruri.
8. Mananci grasimi saturate si/sau hidrogenate: mezeluri, preparate prajite, sosuri din comert, prajituri, ciocolata, inghetata din comert, margarina, foietaje, carne de porc:
a) rar consum unul din aceste produse;
b) consum cam 1-2 din aceste produse pe zi;
c) consum mai mult de doua din aceste produse pe zi;
8. Mananci grasimi saturate si/sau hidrogenate: mezeluri, preparate prajite, sosuri din comert, prajituri, ciocolata, inghetata din comert, margarina, foietaje, carne de porc:
a) rar consum unul din aceste produse;
b) consum cam 1-2 din aceste produse pe zi;
c) consum mai mult de doua din aceste produse pe zi;
9. Glucide de proasta calitate: paine alba, fainoase, paste, cereale procesate, prajituri si alte preparate cu zahar ca ciocolata, covrigei, biscuiti, sucuri etc.:
a) consum sub 3 lingurite de zahar pe zi, de obicei in ceai/cafea si nu din produsele de mai sus;
b) consum sub 3 din produsele de mai sus pe zi;
c) consum peste 3 din produsele de mai sus pe zi;
10. Carne de peste la gratar, la cuptor sau fiarta (NU prajita):
a) consum saptamanal;
b) consum la cateva saptamani;
c) nu prea consum sau consum carne de peste prajita;
11. Uleirui extravirgine nepreparate termic (adica nu sunt incalzite si nici folosite la prajite):
a) consum zilnic;
b) la temperatura camerei consum la cateva zile;
c) le consum in special preparate termic, la mancare.
12. Iaurt, lactate, branzeturi:
a) mananc zilnic;
b) mananc la cateva zile;
c) consum foarte rar / am intoleranta la lactoza.
Interpretare rezultate (pe pagina urmatoare):
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 4
- Urmatoarea pagina