Zoo chews, comprimate masticabile

Prospect Zoo chews, comprimate masticabile

Compozitie
Comprimate masticabile. vitamina a 3500 UI, vitamina b6 1,0 mg, vitamina d 400 UI, vitamina b12 2,5 mcg, vitamina c 60 mg, vitamina pp 14 mg, vitamina b1 0,8 mg, acid folic 0,05 mg, vitamina b2 1,3 mg, acid pantotenic 5 mg.

Actiune terpeutica
Preparatul este un complex vitaminic, cu actiune tonica, acceptat cu usurinta de copii datorita aromelor de fructe. vitamina a este indispensabila pentru cresterea organismului, in procesul vederii si al diferentierii celulare la nivelul epiteliului. Vitamina D intervine in metabolismul calciului si fosforului si in procesul cresterii. Vitamina B1 (tiamina) este coenzima in decarboxilari (sub forma de tiamindifosfat); neurotransmitator (tiamintrifosfat). vitamina b2 (riboflavina) este coenzima pentru dehidrogenaze si oxidaze, in special pentru acetil CoA-dehidrogenaza. Vitamina B6 (piridoxina) intervine in decarboxilarea si transaminarea aminoacizilor. Vitamina B12 are rol in hematopoieza, metabolismul mielinei. acidul pantotenic este constituent al coenzimei A, indispensabil in reactiile de acetilare. vitamina pp (nicotinamida) este precursor pentru doua coenzime ce intervin in reactiile de oxidoreducere: NAD si NADP. Acidul folic intervine in sinteza proteinelor si a acizilor nucleici. Vitamina C (acidul ascorbic) formeaza impreuna cu acidul dehidroascorbic unul dintre cele mai importante sisteme oxidoreducatoare ale organismului.

Indicatii 
Pentru sustinerea biologica a efortului fizic si intelectual, in carente de vitamine, pentru cresterea rezistentei organismului la infectii si in anemii datorate unor deficiente nutritionale.

Doze si mod de administrare
Oral, copii pana la varsta de 4 ani: 1/2 comprimat/zi; copii peste varsta de 4 ani: 1 comprimat/zi. Comprimatele se sfarma sau se lasa sa se topeasca in gura.

Consevare: Se pastreaza ferit de caldura, lumina si umiditate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare