Litera Z

#prospect #medicament

Zoloft, solutie orala

Prospect Zoloft, solutie orala

Forma de prezentare:
Solutie orala 20 mg/ml; cutie 1 fl. 60 ml


Indicatii:
Simptomele tulburarilor depresive, inclusiv depresia acompaniata de anxietate, la pacienti cu sau fara manifestari maniacale in antecedente. sindromul obsesiv-compulsiv (OCD). atacul de panica, cu sau fara agorafobie.


Doze si recomandari:
O data/zi, dimineata sau seara, indiferent de orarul meselor. Depresie - 50 mg/zi. Sindrom obsesiv-compulsiv si atac de panica - doza minima 50 mg/zi. Se incepe cu 25 mg/zi si se creste la 50 mg/zi dupa o saptamani Doza zilnica pentru toate indicatiile poate fi crescuta cu 50 mg in decurs de cateva saptamani Doza maxima 200 mg/zi.


Contraindicatii
Pacienti in tratament cu IMAO sau la mai putin de 14 zile de la intreruperea tratamentului cu un IMAO. hipersensibilitate cunoscuta la sertralina.


Atentionari:
IMAO asociate - reactii adverse majore, uneori fatale, cum ar fi: hipertermie, rigiditate, mioclonii, instabilitate autonomica cu posibile fluctuatii rapide ale semnelor vitale, modificari ale statusului mental incluzand confuzie, iritabilitate si agitatie extrema, cu evolutie progresiva spre delir si coma. Precautie in asocierea cu alte medicamente serotoninergice: triptofanul sau fenfluramina. Precautie cand se decide schimbarea trat. cu agenti cu actiune prelungita (ex. fluoxetina). Activarea maniei/hipomaniei. Convulsii (se evita la pacientii cu epilepsie instabila, iar cei cu epilepsie aflata sub control vor fi monitorizati atent). Medicatia se va intrerupe in caz de convulsii. Suicid. Supraveghere atenta la inceputul trat. in insuficienta hepatica risc de crestere a nivelurilor plasmatice. sarcina. alaptare. Soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Greata, diaree/scaune moi, anorexie, dispepsie, tremor, ameteala, insomnie, somnolenta, transpiratii, uscaciunea mucoasei bucale si disfunctii sexuale (mai ales intarzierea ejacularii). S-au mai descris: varsaturi, dureri abdominale, tulburari de motilitate (ca de exemplu simptome extrapiramidale si tulburari de mers), convulsii, tulburari menstruale, hiperprolactinemie, galactoree, rash (inclusiv cazuri rare de eritem polimorf) si, rar, pancreatita si tulburari hepatice (inclusiv hepatita, icter si insuficienta hepatica). Rareori: parestezii, hipoestezii, simptome depresive, halucinatii, reactii agresive, agitatie, anxietate, psihoze, cresteri asimptomatice ale transaminazelor serice (AST si ALT), hiponatriemie, sindrom de secretie inadecvata de hormon antidiuretic, alterarea functiei plachetare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea