Litera W

#prospect #medicament

Welchol, comprimate

Prospect Welchol, comprimate

Actiune
Antihiperlipemic. Se leaga de acizii biliari, impiedicand absorbtia acestora. Nu este absorbit din tractul GI. Efect maxim in 2 saptamani.

Indicatii
Administrat singur sau cu inhibitor de hmg-CoA reductaza, impreuna cu dieta si exercitiile fizice, reduce valorile crescute ale LDL cholesterolului la cei cu hipercolesterolemie primara (Fredickson tip IIa) .

Doze si mod de administrare
Comprimate:
Hipercolesterolemie primara: monoterapie, initial: 3 comprimate de 2 ori/zi dupa masa sau 6 tablete o data/zi. Poate fi crescut de la 7 comprimate in functie de efectul dorit.
Terapia combinata: 3 comprimate de 2 ori/zi dupa mese sau 6 comprimate o data pe zi. Dozele de 4-6 comprimate/zi pot fi luate in siguranta cu inhibitori de hmg-CoA reductaza

Contraindicatii
Utilizarea in obstructia intestinala.

Masuri de precautie
Administrati cu precautie la pacientii cu nivel de trigliceride mai mare de 300 mg/dl si la cei susceptibili la deficitul de vitamina K sau de vitamine liposolubile. Siguranta si eficienta nu au fost determinate la copii sau la pacientii cu disfagie, tulburari de deglutitie, tulburari severe ale motilitatii gastrointestinale. Se depoziteaza la temperatura camerei si se fereste de umezeala.
Observatii pentru pacient:
Familie: luati dupa prescriptie cu lichid sau cu alimente cu continut scazut de grasime / colesterol. Continuati modificarea stilului de viata pentru reducerea factorilor de risc coronarieni, cum ar fi renuntarea la fumat, reducerea aportului de alcool, dieta fara grasimi / colesterol, exercitii zilnice, scaderea in greutate si reducerea stresului. Folositi metode contraceptive eficiente; intrerupeti administrarea daca se suspecteaza sarcina.
Evaluarea si controlul terapiei: inaintea inceperii terapiei trebuie excluse cauzele secundare de hipercolesterolemie (de ex. diabet prost controlat, hipotiroidism, sindrom nefrotic, disproteinemie, boala obstructiva hepatica, alcoolism). Evaluati profilul lipidic inaintea terapiei. Evitati / monitorizati cu atentie daca trigliceridele cresc peste 300.
Evaluati periodic colesterolul seric pentru a confirma raspunsul favorabil initial si cronic. Observati daca pacientul are deficit de vitamina K sau vitamine liposolubile, tulburari de motilitate gastrointestinal, sau interventii chirurgicale majore pe tractul gastrointestinale, deoarece pot periclita terapia.
Interactiuni medicamentoase: aveti in vedere monitorizarea nivelelor medicamentului sau efectele acestuia cand se administreaza cu alte medicamente pentru care modificarile constantelor sanguine ar putea avea o semnificatie clinica asupra sigurantei si eficacitatii.

Reactii adverse
Gastrointestinale: constipatie, diaree, greata, dispepsie. Respirator: sinuzita, rinita, tuse, faringita. Manifestari generale: infectii, cefalee, durere abdominala, sindrom gripal, leziuni accidentale, astenie, mialgie.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea