Litera V

#prospect #medicament

Viracept, pulbere suspensie

Prospect Viracept, pulbere suspensie

Forma de prezentare:
Pulbere suspensie 50 mg/g pulbere; cutie x 1 fl. x 144 g pulb.


Indicatii:
In combinatie cu analogi nucleozidici antiretrovirali, in tratamentul pacientilor infectati cu hiv-1, adulti sau copii.


Doze si recomandari:
Oral, la mese. adulti si copii peste 13 ani: 750 mg de 3 ori/zi. copii de 13 ani si mai mici: 20-30 mg/kg pe doza, adm. de 3 ori/zi.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la nelfinavir sau la oricare din excipienti. Concomitent cu medicamente cu indice terapeutic ingust si care se metabolizeaza de catre sistemul enzimatic CYP3A4. Prin inhibitie competitiva a metabolismului acestor medicamente, este posibil sa apara efecte adverse serioase si/sau amenintatoare de viata ca aritmiile cardiace (ex. terfenadina, astemizol, cisaprid), sedare prelungita sau depresie respiratorie (ex. triazolam, midazolam). Sarcina. Alaptare.


Atentionari:
Disfunctie hepatica sau renala semnificativa. Copii sub 2 ani. Posibilitati crescute de sangerare la pacientii hemofilici.


Reactii adverse:
Cel mai frecvent diaree. Mai rar: eruptii cutanate, flatulenta, greata, dureri abdominale, astenie. Parametri de laborator: scaderea neutrofilelor, cresterea limfocitelor, cresterea creatinkinazei, cresterea ALT.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea