Litera V

#prospect #medicament

Velaxin, comprimate

Prospect Velaxin, comprimate

Forma de prezentare:
Comprimate 37,5 mg, 75 mg; ct.� 4 blist.� 14 cpr.


Indicatii:
Tratamentul tuturor tipurilor de depresie, inclusiv depresia asociata cu anxietate; tratamentul cazurilor speciale de anxietate, inclusiv pe termen lung; tratamentul fobiei sociale, inclusiv pe termen lung, si al tulburarii anxioase generalizate; tratamentul tulburarii de panica, inclusiv pe termen lung, cu sau fara agorafobie; prevenirea recaderilor dupa un episod depresiv sau prevenirea recurentei episoadelor depresive.


Doze si recomandari:
Depresie moderata: 75-225 mg/zi; depresie severe: 75-375 mg/zi; anxietate, fobii si tulburare de panica: 75-225 mg/zi.


Contraindicatii
Hipersensibilitate; copii sub 18 ani; tratamentul recent cu IMAO; sarcina si alaptare.


Atentionari:
Prudenta in afectiuni hepatice si renale, antecedente de epilepsie, boli cardiace; interactiuni medicamentoase cu cimetidina; soferi si activitati de precizie. monitorizarea pacientilor cu ideatie suicidara anterioara initierii tratamentului.


Reactii adverse:
Rash, reactii alergice; cefalee, disconfort abdominal; frecventa cardiaca neregulata sau crescuta; schimbari ale apetitului, indigestii, flatulenta, greata, voma; modificari ale greutatii; artralgie, mialgie; schimbari de dispozitie, anxietate, ameteala, insomnie, parestezie, sedare, tremor; scaderea apetitului sexual, impotenta; transpiratii, gura uscata; senzatii de intepaturi sau arsuri la nivelul pielii; tulburari ale vederii; tulburari de ejaculare/orgasm; hipertensiune arteriala sau hipertensiune arteriala ortostatica; cresterea colesterolului seric.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea