Litera V

#prospect #medicament

Valparin 200 alkalets, comprimate filmate

Prospect Valparin 200 alkalets, comprimate filmate

Compozitie
Comprimate continand valproat de sodiu 200 mg.

Actiune terapeutica
antiepileptic cu spectru larg.

Indicatii
epilepsii generalizate, crize minore, crize majore tipice, crize mioclonice; epilepsii focale, crize jacksoniene motorii sau senzoriale, crize psihomotorii.

Doze si mod de administrare
In faza de inceput se administreaza (10-15 mg/kg corp), crescandu-se apoi la 20-30 mg/kg corp, cu monitorizarea atenta pentru a nu depasi doza de 50 mg/kg corp. la copii 20-40 mg/kg corp/zi si sub forma de capsule  sau sirop.

Contraindicatii
boli hepatice si pancreatice grave; prudenta in caz de boli hepatice sau deprimarea hematopoiezei in antecedente, deficite enzimatice hepatice congenitale; prudenta si doze mici in timpul sarcinii. Acidul valproic poate creste efectul alcoolului, barbituricelor, neurolepticelor, antidepresivelor triciclice; de asemenea creste riscul hemoragiilor la acidul acetilsalicilic si anticoagulantele cumarinice.

Reactii adverse
Uneori greata, voma, epigastralgii la inceputul tratamentului; ocazional tremor, pierderea temporara a parului, castig in greutate, cresterea fosfatazelor alcaline si a transaminazelor serice; rareori hepatita, chiar nevroza hepatica acuta, pancreatita, trombocitopenie, hipofibrinogenemie (se controleaza periodic functia hepatica, amilaza, trombocitele, fibrinogenul); au fost semnalate cazuri rare de aparitie brusca a unei stari de stupoare si coma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea