Litera V

#prospect #medicament

Vaccin diftero-tetanic pentru adulti (dt), fiole

Prospect Vaccin diftero-tetanic pentru adulti (dt), fiole

Compozitie
O doza vaccinala este de 0,5 ml si contine 2,5 Lf anatoxina difterica, 5 U.B. anatoxina tetanica, 2,5 mg fosfat de aluminiu.

Actiune teraputica
Vaccinul combinat diftero-tetanic adsorbit (V.C.D.T.) este un vaccin asociat care contine anatoxinele difterica si tetanica purificate si adsorbite pe fosfat de aluminiu

Indicatii
Vaccinul diftero-tetanic pentru adulti (dT) este destinat rapelurilor diftero-tetanice la adulti si eventual la adolescenti, conform dispozitiilor M.S. Poate fi utilizat si in tratamentul profilactic al plagilor tetanigene.

Doze si mod de administrare
Rapelurile cu vaccinul diftero-tetanic pentru adulti (dT) se efectueaza printr-o singura inoculare la adulti si eventual la adolescenti, inclusiv in plagi tetanigene. Se inoculeaza 0,5 ml, pe cale strict intramusculara, in portiunea latero-externa a coapsei (la intalnirea treimii superioare cu treimea mijlocie). Pentru a evita formarea de noduli sau alte reactii nedorite, se utilizeaza ace de 5-7 cm. Produsul se inoculeaza cu alt ac decat cel utilizat pentru extragerea vaccinului, dupa agitarea prealabila a fiolei. Nu se utilizeaza fiolele care nu se omogenizeaza.

Contraindicatii
Antecedente importante de anafilaxie sau reactii anafilactoide la constituentele vaccinului; antecedente neurologice (encefalita sau afectiuni convulsive); boli acute cu evolutie moderata sau severa, cu sau fara febra; boli cronice evolutive.

Masuri de precautie
Piodermite, eczeme; convalescenta bolilor; alte antecedente anafilactice. Medicul curant stabileste contraindicatiile, precautiile si perioada de vaccinare.

Reactii adverse
Rare reactii dureroase locale; stari febrile moderate la 24-48 ore dupa injectie. Aceste fenomene secundare pot aparea in cazul nerespectarii stricte a modului de administrare.    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea