Unguent oftalmic cu hidrocortizon si kanamicin sulfat

Prospect Unguent oftalmic cu hidrocortizon si kanamicin sulfat

Compozitie
Unguent oftalmic continand hidrocortizon 1 g si kanamicin sulfat 0,5 g/100 g (tub cu 6 g).

Actiune terapeutica
Hidrocortizonul are actiune antiinflamatorie, care se traduce - in afectiunile inflamatorii ale ochiului - prin calmarea durerii si fotofobiei, diminuarea hiperemiei, infiltratiei celulare, vascularizarii si proliferarii fibroblastice; kanamicina are actiune bactericida cu spectru larg.

Indicatii
Afectiuni inflamatorii ale ochiului: keratoconjunctivita flictenulara, conjunctivita alergica, keratita superficiala nespecifica, keratita prin acnee rozacee, sclerokeratita, episclerita, keratita traumatica, atunci cand sunt complicate de infectii cu germeni sensibili la kanamicina; plagi si arsuri ale conjunctivei si corneei, unele infectii oculare pre- sau postchirurgicale si posttraumatice.

Doze si mod de administrare
Aplicatii locale in sacul conjunctival, la inceput la intervale de 1-2 ore, apoi 2-4 ore/zi (cel mult doua saptamani).

Contraindicatii
Infectii oculare tuberculoase, micotice sau infectii purulente acute, infectii virotice ale corneei si conjunctivei - keratita herpetica, vaccina, varicela; plagi si ulceratii corneene; glaucom sau antecedente de glaucom personale sau familiale; alergie sau intoleranta la kanamicina.

Reactii adverse
Alergie sau intoleranta locala; suprainfectii fungice (dupa 2-3 saptamani de tratament); aplicarea timp indelungat a glucocorticoidului poate sa provoace cresterea presiunii intraoculare, cataracta subcapsulara posterioara, perforatie sclerala; in cazul herpesului sau zonei zoster oftalmice este posibila perforarea corneei; dozele mari si tratamentul prelungit pot avea efecte cortizonice sistemice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare