Prospect Tri om

Compozitie
Plicuri a 3 g pulbere continand: aluminiu silicat de magneziu si calciu amorf.
10 g gel contin: aluminosilicat si calciu amorf (OM 330) 3 g, conservanti, aromatizanti excip. q.s.

Actiune terapeutica
Principiul activ este o substanta anorganica de sinteza, care are urmatoarele proprietati: suprafata specifica mare si buna capacitate de dispersie, ceea ce asigura acoperirea eficienta a mucoasei gastro-intestinale pe care o protejeaza astfel impotriva agresiunilor. Actiune antiacida rapida si un efect tampon prelungit, care permit combaterea hiperaciditatii insotite de diverse tulburari gastrice (capacitatea de neutralizare per doza: 27 mmol HCl). Putere absorbanta ridicata, care inhiba efectul substantelor iritante. Gradul de polimerizare ridicat al substantei active face produsul aproape insolubil in mediul gastro-intestinal si, astfel, practic neresorbabil, permitand administrarea lui de lunga durata si utilizarea in pediatrie. Produsul Tri-om pulbere este radiotransparent, astfel ca nu perturba examinarile radiologice. Nu innegreste fecalele. Produsul are un gust neutru, iar conditionarea in plicuri unidoze permite o administrare practica. Tri-om pulbere actioneaza rapid in durerea epigastrica, senzatia de arsura, indigestie, meteorism si flatulenta.

Indicatii
Patologie gastrica: gastrite, ulcere gastrice si duodenale, esofagite de reflux, hernii hiatale, pirozis, in cursul sarcinii, hiperclorhidrii, dispepsii cu meteorism. Patologia intestinala: diaree de diverse etiologii la adulti si copii, fermentatii intestinale, sindroame colitice cu fermentatie.

Doze si mod de administrare
In general, 3 plicuri pe zi, inainte sau dupa masa, in functie de caz. Doza poate fi crescuta fara inconveniente in functie de gravitatea afectiunii. Copii sub 30 de luni - 1 plic pe zi, divizat in mai multe prize. Copii peste 30 luni: 2 plicuri pe zi, divizate in mai multe prize.
Flacoane: se agita sticla inainte de intrebuintare, iar dupa aceea se inghite gelul ca atare sau diluat cu apa.

Reactii adverse
In cateva cazuri rare s-au semnalat modificari pasagere ale tranzitului intestinal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea