Trecid, comprimate

Prospect Trecid, comprimate

Compozitie
Comprimate continand 100 mg guaiafenezina 100 mg.
Sirop continand guaiafenezina 2 g/100 ml (flac. cu 100 ml).
Solutie gliceroalcoolica aromatizata pentru uz intern continand guaiafezina 10 g/100 ml (flac. cu 20 ml).

Actiune terapeutica
Trecid fluidifica secretia bronsica, favorizand expectoratia; are o actiune antitusiva inlaturand tusea spastica; amelioreaza ventilatia pulmonara; este slab antiseptic si dezodorizant al sputei infectate; slab sedativ; la doze mari este miorelaxant (dozele expectorante nu au aceasta actiune).

Indicatii
Bronsite, laringite, traheite acute si cronice; catar respirator; anxietate; spasme musculare (fibrozite, miozite, rupturi tendinoase, torticolis, sciatica).

Doze si mod de administrare
Adulti: 1 - 2 comprimate 4 - 6/zi. Copii peste 5 ani: 1 comprimat 3/zi.
Adulti: 1-2 comprimate de 4-6 ori/zi; copii mici: 1-5 picaturi de 3 ori/zi; scolari: 1 drajeu, 20 picaturi sau o lingurita de sirop de 3 ori/zi.

Contraindicatii

Ulcer gastro - duodenal, gastroduodenite; tulburari de deglutitie; copii sub 5 ani. Prudenta la bolnavii cu profesii care solicita performante psihomotorii si care sunt tratati in ambulator (soferi). Se vor evita bauturile alcoolice. Nu se administreaza concomitent cu medicamentele care produc depresie respiratorie.

Reactii adverse
Rareori, iritatie gastro-intestinala si sedare excesiva pana la somnolenta (mai ales la copiii mici); reactie fals pozitiva pentru acidul 5-hidroxi-indolacetic in urina (interfera diagnosticul de sindrom carcinoid).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea