Litera T

#prospect #medicament

Tenoktil, capsule

Prospect Tenoktil, capsule

Compozitie
Fiecare capsula contine 20 mg de tenoxicam.

Actiune terapeutica
Tenoktil (tenoxicam) este un nou agent nesteroidian analgezic si antiinflamator din clasa oxicami. Are un T 1/2 lung, ceea ce conduce la administrarea zilnica a unei singure capsule. Studiile clinice efectuate la pacienti cu: artrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilozanta, guta, reumatism non-articular, demonstreaza ca administrarea zilnica de 20 mg de tenoxicam produce efecte analgezice si antiflogistice, fiind un medicament bine tolerat.

Indicatii
Tenoktil este indicat in: artrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilozanta, guta, reumatism non-articular (tendinita, bursita, sciatica, lombalgii).

Doze si mod de administrare
Adulti: regimul de dozare uzual recomandat este de 20 mg (o capsula) pe zi. Pentru tratamentul artritei gutoase, regimul de dozare recomandat este de 40 mg zilnic, timp de 2 zile, urmat de 20 mg zilnic pentru urmatoarele 5 zile. Copii: nu a fost stabilita siguranta medicamentului la copii.

Contraindicatii
Tenoktil nu trebuie administrat la pacientii cu ulcer peptic activ, tulburari hepatice active, tulburari renale sau hepatice severe si la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la medicament.

Masuri de precautie
Sarcina si alaptare: administrarea de Tenoktil nu este recomandata la femei in perioada de sarcina si alaptare.

Reactii adverse
La regimul obisnuit de dozare utilizat in tratament, Tenoktil este bine tolerat. Apar efecte secundare gastrointestinale la 7% dintre pacienti (dureri epigastrice, greata, indigestie), urmate mai putin frecvent de efecte secundare la nivelul sistemului nervos central (cefalee, vertij). tratamentul trebuie intrerupt daca apar sangerari intestinale. Tenoktil poate inhiba agregarea trombocitelor si poate prelungi timpul de sangerare. Aceste efecte trebuie luate in considerare la pacientii care vor suporta operatii chirurgicale. In cazul aparitiei unor efecte neasteptate consultati medicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului