Litera T

#prospect #medicament

Targretin, capsule moi

Prospect Targretin, capsule moi

Compozitie
Targretin este un medicament ce contine substanta activa bexarotenum. Este disponibil sub forma de capsule albe moi (75 mg).

Indicatii
Targretin este utilizat pentru tratarea semnelor vizibile de limfom cutanat cu celule T (CTCL). CTCL este un tip rar de limfom (cancer al tesutului limfatic) in cazul caruia in piele cresc leucocite (celule T). Targretin este utilizat la pacientii cu boala aflata in stadiu avansat si care nu au raspuns la cel putin un alt tratament. Acest medicament poate fi obtinut numai pe baza de reteta.

Administrare
Tratamentul cu Targretin trebuie initiat si monitorizat de un medic cu experienta in tratarea pacientilor cu CTCL. Doza de Targretin este bazata pe suprafata in metri patrati (m2) a corpului pacientului. Doza de pornire recomandata este de 300 mg/m2/zi. Doza este ajustata in functie de raspunsul pacientului la tratament sau in functie de reactiile secundare. tratamentul trebuie continuat atat timp cat pacientul beneficiaza de pe urma acestuia. Pentru detalii complete, consultati Rezumatul caracteristicilor produsului, care face parte, de asemenea, din EPAR. Capsulele de Targretin trebuie administrate in doza unica, o data pe zi, in timpul mesei.

Actiune terapeutica
Substanta activa din Targretin, bexarotenum, este un agent anticancerigen. Acesta apartine grupului de retinoide, substante derivate din vitamina a. Modul exact de actiune al bexarotenumului in CTCL nu este cunoscut.

Contraindicatii
Targretin nu se administreaza persoanelor cu hipersensibilitate (alergice) la bexarotenum sau la orice alt component al acestui medicament. De asemenea, Targretin nu trebuie administrat in urmatoarele situatii:
- femei insarcinate sau care alapteaza
- femei care pot ramane insarcinate
- oricine care a suferit de pancreatita (inflamare a pancreasului)
- hipercolesterolemie necontrolata (nivel ridicat al colesterolului).
- hipertrigliceridemie necontrolata [niveluri ridicate de trigliceride (lipide)].
- hipervitaminoza a (niveluri ridicare de vitamina a)
- afectiune tiroidiana necontrolata.
- afectiune hepatica
- in cazul prezentei unei infectii in corp.

Reactii adverse

Cele mai intalnite efecte secundare cand se administreaza Targretin (intalnite la mai mult de 1 din 10pacienti) sunt leucopenia (numar redus de leucocite), hipotiroidism (glanda tiroida cu activitate redusa), hiperlipemie (niveluri ridicate de lipide in sange), hipercolesterolemie (nivel ridicat al colesterolului), dermatite exfoliative (exfolierea pielii), prurit (mancarime), eruptii cutanate, durere, cefalee si astenie (slabiciune). Pentru o lista completa a efectelor secundare inregistrate la utilizarea medicamentului Targretin, a se vedea prospectul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea