Prospect Surfak

Actiune terapeutica
laxativ
Reduce tensiunea superficiala a fecalelor si favorizeaza penetrarea apei si grasimilor, modificand astfel consistenta fecalelor. Nu se absoarbe sistemic si se pare ca nu interfera in absorbtia nutrientilor. Exista si o forma de microclisma pentru pacienti peste 3 ani. Debut: 24-72 h.

Indicatii
Reducerea efortului de defecatie la persoanele cu hernii, boli CV, sau alte boli unde efortul la defecatie nu este indicat. Megacolon sau pacienti imobilizati la pat. Constipatii asociate cu scaune formate, dure.
Observatii pentru pacient – familie: se poate administra PO cu lapte sau sucuri pentru a masca gustul neplacut al medicamentului. Se bea un pahar cu apa pentru fiecare doza PO. La administrarea sub forma de clisme, se adauga 50-100 mg (5-10 mL). Deoarece absorbtia docusatului este minima pot fi necesare 1-3 zile pana la obtinerea efectului.
Evaluarea si controlul terapiei: investigati factorii favorizanti, evaluati activitatea fizica, aportul de lichide.
Interactiuni medicamentoase: poate creste absorbtia uleiurilor minerale din tractul gastrointestinal

Doze si mod de administrare
Capsule: adulti: 240 mg/zi pana cand tranzitul se normalizeaza. Copii peste 6 ani: 50-150 mg/zi.
Capsule, capsule softgel, solutie orala, sirop, tablete: adulti si copii peste 12 ani: 50-500 mg. Copii sub 3 ani: 10-40 mg. Intre 3-6 ani: 20-60 mg. Intre 6-12 ani: 40-120 mg.

Contraindicatii
greata, varsaturi, dureri abdominale, obstructie intestinala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului