Prospect Suboxone

Compozitie:
Substantele active sunt buprenorfina si naloxona.Fiecare comprimat contine buprenorfina 2 mg sub forma de clorhidrat de buprenorfina si naloxona 0.5 mg sub forma de clorhidrat de naloxona. Celelalte componente sunt lactoza monohidrat, manitol, amidon de porumb, polividona K30, acid citric anhidru, citrat de sodiu, stearat de magneziu, acesulfam de potasiu si arome naturale de lamaie si tei.

Actiune
Medicament utilizat in depedenta de opioide.
Suboxone face parte dintr-un program de tratament medical, social, psihologic pentru pacientii dependenti de medicamente opioide (narcotice). Acest medicament poate determina aparitia simptomelor de sevraj daca il luati la mai putin de sase ore dupa ultima utilizare a unui narcotic sau la mai putin de 24 de ore dupa ce ati utilizat metadona.

Contraindicatii

Nu luati Suboxone:
- daca sunteti alergic la buprenorfina, naloxona sau la oricare dintre celelalte componenteale Suboxone;
- daca aveti probleme grave cu respiratia;
- daca aveti probleme grave cu ficatul;
- daca aveti intoxicatie alcoolica.

Sarcina si alaptare
Nu utilizati Suboxone in timpul sarcinii. Spuneti-i medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau daca intentionati sa ramaneti gravida. Deoarece medicamentul se elimina in lapte si poate afecta negativ copilul alaptat, trebuie intrerupta alaptarea in timpul tratamentului cu Suboxone.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Suboxone poate determina somnolenta. Daca va simtiti obosit, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje

Administrare:
Calea de administrare sublinguala este singura cale eficace pentru acest medicament.Nu inghititi comprimatele.Tineti comprimatul sub limba pana se dizolva.Acest lucru poate dura 5 - 10 minute. Luati doza o data pe zi. Medicul va stabili care este cea mai potrivita doza pentru dumneavoastra.

Reactii adverse:
Dupa prima doza este posibil sa aveti unele siptome de sevraj la opioide.
-Reactii foare frecvente - insomnie, constipatie, greata, dureri de cap, hipersudoratie, sindromul de sevraj
- Reactii frecvente - scaderea in greutate, oboseala, somnolenta, anxietate, nervozitate, depresie, scaderea apetitului, rinoree, diaree, spasme musculare, urticarie, impotenta, febra, ameteli, vedere incetosata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare