Litera S

#prospect #medicament

Sprycel, comprimate filmate

Prospect Sprycel, comprimate filmate

Forma de prezentare:
Comprimate filmate 20 mg, 50 mg, 70 mg; cutie x 1 fl. x 60 cpr.


Indicatii:
Tratamentul adultilor cu leucemie mielsida cronica (LMC), aflati in faza cronica, accelerata sau blastica, cu rezistenta sau intoleranta la terapii anterioare, inclusiv la mesilat de imatinib; tratamentul adultilor cu leucemie acuta limfoblastica (LAL) cu cromozom Philadelphia pozitiv (Ph+) si LMC in faza blastica limfsida cu rezistenta sau intoleranta la terapii anterioare.


Doze si mod de administrare:
Doza initiala recomandata: LMC in faza cronica - 100 mg o data pe zi, oral; LMC in faza accelerata, blastica de tip mielsid sau limfsid (faza avansata), sau LAL Ph+ - 70 mg de doua ori pe zi oral. La pacientii care nu au obtinut un raspuns hematologic sau citogenetic la doza initiala, in studii clinice s-a crescut doza pana la 140 mg o data pe zi (LMC in faza cronica) sau 100 mg de doua ori pe zi (LMC in faza avansata sau LAL Ph+).


Contraindicatii
Hipersensibilitate.


Atentionari:
Precautii: IH moderata si severa, asociere cu inductori sau inhibitori puternici de CYP3A4, precum si cu medicamente care reduc aciditatea gastrica.


Reactii adverse:
Mielosupresie, cu anemie, neutropenie si trombocitopenie; dureri de cap, neuropatie; efuziune pleurala, dispnee, tuse; diaree, greata, varsaturi, dureri abdominale, sangerari gastro-intestinale, inflamatii ale mucoaselor (inclusiv mucozita/stomatita); eruptii cutanate, prurit; dureri musculoscheletice, artralgie, mialgie; anorexie; infectii; hemoragie, edeme superficiale, oboseala, pirexie, astenie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea