Sermion, comprimate filmate

Prospect Sermion, comprimate filmate

Indicatii:
Tulburari cerebrale vasculare sau metabolice acute si cronice (ATS cerebrala, tromboza si embolia cerebrala, ischemia cerebrala tranzitorie). Tulburari vasculare periferice acute si cronice (arteriopatie obliteranta a membrelor, sindrom Raynaud, alte sindroame de insuficienta circulatorie periferica). Cefalee. Adjuvant in trat. hipertensiune arteriala, iar pe cale parenterala si in crizele hipertensive.

Doze si mod de administrare:
Oral: Doza initiala uzuala: 30-60 mg/zi, in 1-3 prize. Doza de intretinere: 30 mg/zi. Inj. intramuscular: 2-4 mg de 2 ori/zi. Perf. intravenos lenta: 4-8 mg/doza in 100 ml ser fiziologic sau glucoza. Injectarea i.a.: 4 mg/doza in 10 ml ser fiziologic, adm. timp de 2 minute Se poate incepe tratamentul. pe cale parenterala si continua pe cale orala.

Contraindicatii
Hipersensibilitate. Hemoragii acute, infarct miocardic recent, hipertensiune arteriala severa. sarcina, alaptare.

Nu utilizati SERMION - daca sunteti hipersensibil la nicergolina, alti alcaloizi din ergot sau la oricare dintre celelalte componente ale SERMION; - daca ati avut infarct miocardic recent; - daca aveti hemoragii acute, tumori cerebrale asociate cu sindrom de hipertensiune intracraniana; bradicardie marcata (< 50 batai pe minut), hipotensiune ortostatica; - daca sunteti in tratament cu simpatomimetice α- sau β-adrenergice; - daca sunteti insarcinata sau alaptati nu trebuie sa utilizati SERMION.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Sarcina Nu exista date clinice adecvate privind utilizarea nicergolinei la femeile gravide. Riscul potential pentru om nu este cunoscut. SERMION nu este recomandat in timpul sarcinii si la femei aflate la varsta fertila care nu utilizeaza masuri contraceptive. Alaptarea Nu se cunoaste daca nicergolina se excreta in laptele matern. Trebuie luata decizia fie de a intrerupe alaptarea, fie de a intrerupe tratamentul cu SERMION, avand in vedere beneficiul alaptarii pentru copil si beneficiul tratamentului pentru femeie.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
SERMION va poate afecta capacitatea de reactie, interferand cu activitati cum sunt conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje daca aveti ameteli sau stare de confuzie.

Atentionari:
Nicergolina poate sa potenteze efectul medicamentelor antihipertensive. Dupa administrarea parenterala este indicat ca pacientul sa ramana in repaus cateva minute, mai ales la debutul tratamentului, soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:
Hipotensiune si vertij (dupa adm. parenterala), usoare tulburari gastrice, senzatie de caldura si roseata cutanata, somnolenta, insomnie.

Ca toate medicamentele, SERMION poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Au fost raportate in cazuri rare (care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti) reactii adverse usoare, in general legate de actiunea vasculotropa a medicamentului: hipotensiune, ameteli, bradicardie, senzatie de caldura cu inrosirea brusca si temporara a fetei, tulburari gastrointestinale usoare (dispepsie, diaree, constipatie, greata), cefalee, stare de confuzie, somnolenta sau insomnie; pneumopatii interstitiale izolate sau asociate cu o atingere pleurala, atingere pleurala izolata, pneumopatie fibrozanta. Este posibila o crestere a concentratiei de acid uric sanguin, chiar daca acest fenomen nu pare a fi asociat nici dozei administrate, nici duratei tratamentului. Daca aveti urmatoarele semne si simptome de hipersensibilitate opriti tratamentul si contactati imediat medicul: - eruptie cutanata, prurit; - umflarea buzelor, a fetei, dificultati la inghitire, de respiratie (angioedem, bronhospasm). Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pastrare
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine SERMION
- Substanta activa este nicergolina. Fiecare comprimat contine nicergolina 30 mg. - Celelalte componente sunt: nucleu: hidrogenofosfat de calciu dihidrat, celuloza microcristalina, stearat de magneziu, carboximetilceluloza sodica; film: hipromeloza, dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, oxid galben de fer (E 172), emulsie antispumanta.

Cum arata SERMION si continutul ambalajului - SERMION se prezinta sub forma de comprimate filmate, rotunde, biconvexe, de culoare galben-opac. Medicamentul este disponibil in: - cutii cu 1 blister din PVC-PVdC/Al-PVC a cate 30 comprimate filmate. - cutii cu 2 blistere din PVC-PVdC/Al-PVC a cate 15 comprimate filmate. - cutii cu 4 blistere din PVC-PVdC/Al-PVC a cate 15 comprimate filmate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul Detinatorul autorizatiei de punere pe piata PFIZER EUROPE MA EEIG, Ramsgate Road, Sandwich, Kent CT 13 9NJ, Marea Britanie Producatorul PFIZER ITALIA s.r.l. , Via del Commercio, 63046 Marino Del Tranto (Ascoli Piceno), Italia

Acest prospect a fost aprobat in Octombrie 2013

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea