Litera S

#prospect #medicament

Sensit, drajeuri

Prospect Sensit, drajeuri

Compozitie
Comprimate drajefiate a 50 mg clorhidrat de fendilin.

Actiune terapeutica
Coronarodilatator, antianginos de tip nou. creste debitul sanguin al coronarelor, amelioreaza capilarizarea si metabolismul miocardului. Este un antagonist al calciului, cu efect inhibitor asupra activitatii fosfodiesterazice, crescand toleranta inimii la efort si reducand consumul de oxigen. De asemenea, produce dilatarea arterelor coronare, intensificand circulatia coronariana, actionand ca un protector miocardic in situatii de stres de orice etiologie.

Indicatii
Recomandat in insuficienta coronariana, angina pectorala, scleroza coronariana, ca preventiv al infarctului miocardic si posttratament al infarctului miocardic.

Doze si mod de administrare
Dupa aviz medical. Doze uzuale la adulti: de 3 ori pe zi cate un drajeu.

Contraindicatii
Produsul este contraindicat in faza acuta a infarctului de miocard, iar in timpul sarcinii nu se administreaza decat in cazuri extreme.

Masuri de precautie
Produsul potenteaza sau amplifica efectul beta-blocant al agentilor hipotensivi, de aceea administrarea concomitenta cu aceste produse se efectueaza cu prudenta. In cazul pacientilor hepatici, dupa un tratament mai indelungat se efectueaza controale periodice de laborator.

Reactii adverse
Ca efecte secundare pot aparea: disconfort gastric, greturi, ameteli, somnolenta, simptom alergic cu aparitie periodica (care dispar dupa un timp sau dupa micsorarea dozei).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare