Litera S

#prospect #medicament

Scopantil, comprimate

Prospect Scopantil, comprimate

Forma de prezentare
Comprimate 10 mg; ct. x 2 sau 200 blist. x 10 cpr.


Indicatii
Colici intestinale, biliare, ureterale, spasm piloric sau de cardia, ulcer gastro-duodenal, colita mucomembranoasa; dismenoree, retentie de lohii; pentru efectuarea duodenografiei hipotone si diagnosticul diferential radiologic intre spasmele functionale si stenoza organica.


Dozare si mod de administrare
Adulti: oral 10-20 mg sau intrarectal 7,5-20 mg de 3-5 ori/zi; intramuscular sau intravenos lent, 10-20 mg la nevoie. copii 6-12 ani: 10 mg de 3 ori/zi.


Contraindicatii
Glaucom, adenom de prostata cu retentie urinara, ileus paralitic, megacolon, obstacol mecanic la nivelul tubului digestiv, hernie hiatala cu reflux esofagian, tahiaritmii supraventriculare.


Atentionari
Prudenta in cardiopatia ischemica grava si la bolnavii cu hipertiroidism marcat (nu se injecteaza). Prudenta la asocierea cu chinidina, amantadina, antidepresive triciclice.


Reactii adverse
Uscaciunea gurii, tulburari de vedere, tahicardie, constipatie, dificultate in urinare; injectia intravenoasa poate provoca sedare, tahicardie, hTA ortostatica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare