Litera R

#prospect #medicament

Roksolit, comprimate filmate

Prospect Roksolit, comprimate filmate

Forma de prezentare:
Comprimate filmate 150 mg; cutie 1 blist. 10 cpr.


Indicatii:
Infectiile provocate de germeni sensibili: angina (cand tratamentul de electie cu penicilina nu se poate adm.); sinuzita acuta, atunci cand nu se pot adm. antibiotice beta-lactamice; suprainfectari ale bronsitei acute; acutizari ale bronsitei cronice; pneumopatii, fara semne severe de infectie si in absenta simptomelor care sa sugereze o etiologie pneumococica; infectii cutanate benigne: dermatoze de tip impetigo, ectima, erizipel, eritrasma; infectii genitale non-gonococice.


Doze si recomandari:
Adulti: 150 mg, la 12 ore (dimineata si seara), inainte de masa.


Contraindicatii
Alergie la roxitromicina sau la alte macrolide; hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului. Asocierea cu alcaloizi ergotaminici vasoconstrictori: ergotamina, dihidroergotamina; cisaprida.


Atentionari:
In insuficienta hepatica administrarea se va face numai daca este absolut necesar; in acest caz se monitorizeaza functia hepatica cu ajustarea dozei. Atentie la asocierea cu benzodiazepine, ciclosporina, teofilina. Perioada de sarcina sau alaptare. Soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Varsaturi, epigastralgii, diaree rar sanguinolenta; vertij, cefalee, parestezii; cresteri tranzitorii ale transaminazelor, foarte rar hepatita colestatica sau citoliza hepatica; reactii de hipersensibilitate: rash, urticarie, purpura, foarte rar edem Quincke, bronhospasm, reactii anafilactoide.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului