Litera R

#prospect #medicament

Robitussin antitussicum, solutia orala

Prospect Robitussin antitussicum, solutia orala

Forma de prezentare:
Solutia orala 7,5 mg/5 ml; cutie x 1 fl. x 100 ml


Indicatii:
Tratamentul simptomatic al tusei neproductive.


Doze si mod de administrare:
Adulti si copii peste 15 ani: 60-120 mg/zi, fractionat in 3-4 prize. maxim 30 mg o data si 120 mg/zi. copii sub 15 ani: 1 mg/kg/zi, fractionat in 3-4 prize; copii intre 30 luni - 6 ani: 15-20 mg/zi; copii intre 6-12 ani: 20-35 mg/ zi; copii intre 12-15 ani: 35-50 mg/zi. Intervalul intre doze trebuie sa fie de minim 4 ore.


Contraindicatii
Hipersensibilitate; insuficienta respiratorie; astm bronsic; Copii sub 15 ani in cazul preparatelor pentru adulti, respectiv copii sub 30 de luni in cazul preparatelor pentru copii. Nu se asociaza cu IMAO. in perioada de alaptare.


Atentionari:
Tusea productiva nu constituie o ind. terapeutica a antitusivelor centrale. Daca tusea nu cedeaza la doza uzuala trebuie reevaluata situatia clinica. In IH si la varstnici, doza va fi scazuta. in caz de diabet zaharat trebuie tinut seama de continutul in zahar al preparatelor. Nu se recomanda asocierea cu: alte deprimante ale SNC (analgezice opiside, antidepresive triciclice, antiH1-sedative, barbiturice, alcool, benzodiazepine si alte anxiolitice, clonidina si neuroleptice). Precautie la femei insarcinate; la soferi si persoane cu activitati de precizie.


Reactii adverse:
Constipatie, somnolenta, stari de ameteala, greata, voma, bronhospasm, reactii alergice cutanate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului