Litera R

#prospect #medicament

Replagal, concentratie pentru solutie perfuzabila

Prospect Replagal, concentratie pentru solutie perfuzabila

Forma de prezentare
Concentratie pentru solutie perfuzabila 1 mg/ml; ct. × 1, 4 sau 10 fl. × 1 sau 3,5 ml


Indicatii
Terapia de substitutie enzimatica pe termen lung la pacienti cu diagnostic confirmat de boala fabry (deficienta de alfa-galactozidaza A).


Dozaj si mod de administrare
Tratamentul cu AGalsidasa trebuie supravegheat de un medic cu experienta in terapia bolnavilor cu boala fabry sau alte boli metabolice ereditare. Agalsidasa se administreaza in doza de 0,2 mg/kg, la fiecare doua saptamani, prin perfuzie intravenoasa in interval de 40 min (se dilueaza volumul total de concentrat Replagal necesar in 100 ml sol. perf. de clorura de sodiu 0,9%).


Contraindicatii
Hipersensibilitate.


Atentionari
Interactiuni medicamentoase: Agalsidasa nu trebuie administrata impreuna cu clorochina, amiodarona sau gentamicina, intrucat aceste substante prezinta potentialul de a inhiba activitatea alfa-galactozidazei intracelulare. Prudenta in sarcina si alaptare.


Reactii adverse
Mai frecvente: reactii la perfuzie, frisoane si inrosirea fetei, cefalee, dispnee, dureri abdominale, greata, dureri toracice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea