Litera R

#prospect #medicament

Regranex, gel

Prospect Regranex, gel

Compozitie
Becaplermin.

Actiune terapeutica
Topic, vindecarea leziunilor
Promoveaza chemotactismul si proliferarea celulelor implicate in vindecarea leziunilor, si determina formarea unui tesut de granulatie.

Indicatii
Adjuvant in tratarea ulcerului diabetic neuropatic al membrelor inferioare ce se extinde la tesutul subcutanat sau in profunzime, si care are suport sanguin adecvat. Utilizarea la ulcerele diabetice neuropatice, ce nu se extind la tesutul subcutanat sau la ulcerele ischemice, nu a fost studiata.

Doze si mod de administrare
Gel, 0,01%: ulcer diabetic neuropatic la nivelul extremitatilor inferioare. Doza depinde de marimea suprafetei ulceroase. Pentru a determina cantitatea de gel de aplicat, se va masura cea mai mare lungime si latime a suprafetei ulceroase, in inci sau centimetri. Pentru a calcula lungimea gelului: tubul de 7,5 sau 15 g: lungime x latime / 4. Tubul de 2 g: lungime x latime / 2. In general, fiecare centimetru patrat de suprafata ulceroasa va necesita aproape 0,25 cm de gel din tubul de 7,5 sau 15 g, si aproape 0,5 cm gel din tubul de 2 g. Calculati cantitatea de aplicat in fiecare saptamana sau de 2 ori/saptamana, in functie de rata de schimbare a suprafetei ulceroase.

Contraindicatii
Neoplasme la locul aplicarii. Folosirea la nivelul plagilor care se vindeca per primam.

Masuri de precautie
Efectele asupra articulatiilor expuse, tendoanelor, ligamentelor, si osului nu au fost stabilite. Folosirea impreuna cu alte medicamente topice nu a fost studiata. A se folosi cu precautie in timpul lactatiei.
Extrageti cantitatea de gel calculata pe o suprafata de masurat curata. Gelul este transferat apoi de pe aceasta suprafata folosind un aplicator, si intins pe intreaga suprafata ulceroasa. Trebuie sa rezulte un strat continuu subtire. Se acopera cu un pansament imbibat in solutie salina. Se indeparteaza pansamentul dupa 12 h si se spala leziunea cu solutie salina sau apa pentru a indeparta gelul rezidual. Se acopera din nou cu al doilea pansament fara gel pana la sfarsitul zilei. Se aplica o data pe zi pana la vindecarea completa a ulcerului. Daca ulcerul nu se reduce ca dimensiuni cu 30% dupa 10 saptamani de terapie, sau daca vindecarea nu apare in 20 de saptamani, se reevalueaza tratamentul. Pastrati gelul la rece insa evitati congelarea.
Observatii pentru pacient – familie: spalati-va pe maini inainte de aplicare. Aplicati gelul cu o bucata de pansament sau cu o spatula; nu lasati varful tubului sa vina in contact cu rana sau suprafata pielii, si acoperiti-l dupa folosire. Extrageti lungimea calculata de gel, pe o suprafata uscata si dura. Aplicati gelul pe suprafata de tratat si acoperiti cu un pansament cu solutie salina. Doza trebuie recalculata saptamanal in functie de marimea leziunii. Spalati usor rana dupa 12 h cu solutie salina sau apa pentru a indeparta gelul; acoperiti rana cu un pansament salin. Anuntati orice modificarii ale ranii ce denota infectia, cum ar fi drenajul purulent, miros, eritem, rash, sau durere accentuata.
Evaluarea si controlul terapiei: investigati debutul, durata, intinderea si caracteristicile suprafetei ce necesita tratament. Asigurati-va ca nu exista semne de infectie, celulita, rash, osteomielita. Asigurati-va ca pacientul respecta un program de tratament cu debridare, scaderea presiunii (scaun cu rotile), controlul infectiilor sistemice, si schimbarea de 2 ori/zi a pansamentelor.

Reactii adverse
Infectii, celulite, osteomielite, rash eritematos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea