Refacto, pulbere pentru solutie injectabila

Prospect Refacto, pulbere pentru solutie injectabila

Forma de prezentare:
Pulbere pentru solutie inj. 250 UI, 500 UI, 1000 UI, 2000 UI; ct. x 1 fl. pulb + 1 seringa preumpluta x 4 ml solvent.


Indicatii:
Tratamentul si profilaxia sangerarilor la pacientii cu hemofilie tip A (deficit congenital de factor VIII)


Doze si administrare:
Inj. intravenos, dozele recomandate se determina cu ajutorul urmatoarei formule: Numarul de unitati necesare = greutatea (kg) x cresterea dorita a factorului VIII, in functie de tipul de hemoragie (% sau UI/dl) x 0,5 (UI/kg pe UI/dl). Initierea tratamentului trebuie sa se faca sub supravegherea unui medic cu experienta in tratamentul hemofiliei A.


Contraindicatii
Hipersensibilitate.


Atentionari:
Pacientii trebuie monitorizati atent, prin observatii clinice si teste de laborator corespunzatoare, pentru a detecta aparitia anticorpilor neutralizanti (inhibitori) impotriva factorului VIII.


Reactii adverse:
Reactii alergice, febra, dispnee, complicatii asociate cateterizarii venoase, parestezie, cresterea transaminazelor, ameteala, somnolenta, oboseala, transpiratie, vedere incetosata, tuse, acnee, alterarea gustului, anorexie, gastrita, gastroenterita, durere, prurit, eruptii cutanate, cresterea bilirubinei si o usoara crestere a izotopului muscular si cerebral al creatinfosfokinazei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului