Litera R

#prospect #medicament

Rantudil retard, capsule

Prospect Rantudil retard, capsule

Forma de prezentare
Capsule retard 90 mg; ct. × 2 blist. × 10 cps.


Indicatii
Antiinflamator ains din grupa indometacinului.


Dozaj si mod de administrare
1 cps. de 1-2 ori pe zi.


Contraindicatii
Ulcer peptic activ, leziuni gastrointestinale recurente in antecedente, alergie la indometacin, aspirina sau alti agenti antiinflamatori nesteroidieni (ains); hemofilie sau alte tulburari hemoragice; insuficienta renala si hepatica severa; copii sub 14 ani.


Reactii adverse
Dureri de cap, insomnie, ameteala, somnolenta, senzatie "de plutire", stari de confuzie, tinitus si alte reactii ale sistemului nervos central, fenomene gastrointestinale (greata, varsaturi, dispepsie, ulceratie si hemoragie gastrointestinala), retentie de fluide, edem periferic, hipertensiune, palpitatii, tahicardie, aritmie, disfunctii renale si hepatice (rar, icter), oboseala, tulburari de vedere, discrazie sanguina, hiperglicemie, glicozurie, hematurie, cresteri sau descresteri in greutate, manifestari respiratorii acute (dispnee, astm), reactii alergice si anafilactice la pacientii hipersensibili.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea