Litera P

#prospect #medicament

Proquad, suspensie injectabila

Prospect Proquad, suspensie injectabila

Compozitie
ProQuad este un vaccin impotriva rujeolei, oreionului, rubeolei si varicelei (varsat de vant). ProQuad este o suspensie administrata prin injectie subcutanata (injectie sub piele). Substantele active sunt virusuri atenuate (slabite) ale bolilor respective.

Indicatii
ProQuad se administreaza copiilor cu varsta de peste 12 luni pentru a-i proteja de patru boli: rujeola, oreion, rubeola si varicela (varsat de vant). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare
ProQuad se prezinta sub forma de doua componente distincte: o pulbere care trebuie pastrata la congelator si un solvent, in fiola sau seringa preumpluta, care se pastreaza la frigider sau la temperatura camerei. Chiar inainte de administrare, medicul sau asistenta va prepara suspensia pentru injectare dizolvand pulberea congelata cu ajutorul solventului. ProQuad se poate administra fie in doua doze, fie intr-o singura doza de vaccin care asigura protectie numai impotriva varicelei (varsat de vant). A doua doza poate fi administrata, in ambele cazuri, la interval de una pana la trei luni de la administrarea primei doze.

Actiune terapeutica

ProQuad este un vaccin. vaccinurile actioneaza prin „invatarea” sistemului imunitar (mecanismul natural de aparare al organismului) cum sa se apere impotriva bolilor. ProQuad contine forme atenuate de virusuri care cauzeaza rujeola, oreion, rubeola si varsat de vant. Cand o persoana este vaccinata, sistemul imunitar recunoaste virusurile atenuate ca „straine” si produce anticorpi impotriva lor. in viitor, sistemul imunitar va fi capabil sa produca mai repede anticorpi cand va fi expus din nou acestor virusuri. anticorpii vor ajuta la protejarea impotriva bolilor cauzate de aceste virusuri.

Contraindicatii
ProQuad nu se administreaza copiilor care au alergie la orice vaccin impotriva varicelei sau la vaccinurile impotriva rujeolei, a oreionului sau a rubeolei sau la orice ingrediente ale acestor medicamente sau la neomicina sau daca sufera de vreo boala care le afecteaza sistemul imunitar. Pentru lista completa de restrictii, a se consulta prospectul.

Reactii adverse
Cel mai frecvent efect secundar observat in timpul studiilor a fost febra (la mai mult de 1 din 10 copii). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu ProQuad, a se consulta prospectul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului