Litera P

#prospect #medicament

Pralip, comprimate

Prospect Pralip, comprimate

Forma de prezentare:
Comprimate 10 mg, 20 mg, 40 mg; cutie 3 blist. 10 cpr.


Indicatii:
Boala vasculara aterosclerotica datorata hipercolesterolemiei (in asociere cu o dieta hipolipidica). reducerea riscului IM recurent si a atacului ischemic tranzitoriu. reducerea hiperlipidemiilor totale.


Doze si administrare:
10-40 mg o data/zi la culcare, in afara meselor sau in doze divizate Doza initiala: 10-20 mg. Daca colesterolul seric este peste 300 mg/dl se adm. initial 40 mg zilnic. Efectul maximal unei doze este evident dupa 4 saptamana in caz de asociere cu ciclosporina se adm. initial 10 mg/zi, maximum 20 mg/zi. Daca se asociaza cu o raoina, pravastatin trebuie administrata cu minim 1 ora inainte de masa sau minim 4 ore dupa rasina.


Contraindicatii
Hipersensibilitatea la orice component al medicamentului. Afectarea functiilor hepatice. Sarcina si alaptare.


Atentionari:

Functia hepatica: La inceputul terapiei - cresterea enzimelor hepatice; testarea functiei hepatice. Oprirea trat. cand AST si ALT depasesc de 3 ori limita normala superioara si persista. Pacienti cu afectiuni hepatice in antecedente sau alcoolici. Pacienti sub 18 ani.


Reactii adverse:

Urticarie

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare