Litera P

#prospect #medicament

Plasmasteril, sol.perf.

Prospect Plasmasteril, sol.perf.

Indicatii:

Tratamentul si profilaxia hipovolemiei si socului, in caz de: interventii chirurgicale (soc hemoragic); traumatisme (soc traumatic); infectii (soc septic); arsuri (soc termic). Pentru realizarea hemodilutiei terapeutice isovolemice sau hipervolemice in tulburarile microcirculatiei periferice, cerebrale, retiniene, otice si in tulburarile circulatiei placentare.

Pentru realizarea hemodilutiei normovolemice acute (HNA) in scopul reducerii necesarului de sange de la donatori in timpul interventiei chirurgicale.

Contraindicatii

- insuficienta cardiaca severa,
- IR,
- coagulopatii (cu exceptia cazurilor care pun viata in pericol),
- supraincarcare circulatorie,
- hiperhidratare,
- deshidratare,
- hemoragie intracraniana,
- hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului.

Reactii adverse:

In cazuri foarte rare poate provoca reactii anafilactice (reactii cutanate, tahicardie, hipertensiune arteriala, varsaturi, soc, bronhospasm, mergand pana la insuficienta respiratorie si cardiaca).

Administrarea zilnica pe termen lung a unor doze medii - mari, provoca frecvent prurit refractar la tratament. Acesta poate sa apara in decurs de cateva saptamani de la intreruperea tratament si poate dura pana la cateva luni. in timpul perfuziei s-au raportat, foarte rar, dureri in lojile renale. in astfel de cazuri perfuzia trebuie intrerupta imediat, pacientul trebuie sa primeasca un aport suficient de lichide, iar valorile creatininei serice trebuie monitorizate.

Datorita hemodilutiei, dozele mari pot micsora coagulabilitatea sangelui si pot prelungi timpul de sangerare. Trebuie supravegheate hematocritul si concentratia proteinelor plasmatice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea