Pantoloc control

Prospect Pantoloc control

Compozitie
Pantoloc control este un medicament ce contine substanta activa pantoprazol. Este disponibil sub forma de comprimate gastro-rezistente ovale, de culoare galbena (20 mg). „Gastro-rezistent” se refera la faptul ca substanta din comprimat traverseaza stomacul si se descompune la nivelul intestinului. Acest lucru impiedica distrugerea substantei active prin actiunea acidului gastric. Pantoloc Control este asemanator unui „medicament de referinta” deja autorizat in Uniunea Europeana (UE) denumit Pantoloc.

Indicatii
Pantoloc Control este utilizat pentru tratamentul pe termen scurt al simptomelor de reflux de acid la adulti. Refluxul de acid se produce atunci cand acidul produs in stomac refuleaza in esofag, provocand pirozis si regurgitare de acid (acidul ajunge in gura). Medicamentul se elibereaza fara prescriptie medicala.

Administrare

Doza recomandata de Pantoloc Control este de un comprimat pe zi pana la disparitia simptomelor. Pacientul poate simti nevoia sa ia medicamentul timp de 2-3 zile consecutiv pentru ameliorarea simptomelor. Daca simptomele nu se amelioreaza dupa administrarea continua a acestui medicament timp de doua saptamani, pacientii trebuie sa se adreseze medicului. Pacientii nu trebuie sa ia medicamentul o perioada mai lunga de patru saptamani fara a consulta medicul. Comprimatele trebuie inghitite intregi cu apa inainte de masa si nu trebuie mestecate sau zdrobite. Pantoloc Control nu se recomanda pacientilor sub 18 ani.

Actiune terapeutica
Substanta activa din Pantoloc Control, pantoprazolul, este un inhibitor de pompa de protoni. Aceasta actioneaza prin blocarea „pompelor de protoni”, proteine care se gasesc in celulele specializate din mucoasa gastrica si care pompeaza acid in stomac. Prin blocarea pompelor, pantoprazolul reduce productia de acid, calmand simptomele de reflux de acid. Medicamentele care contin pantoprazol sunt disponibile in Uniunea Europeana (UE) din anul 1994. Medicamentul de referinta, Pantoloc, se elibereaza numai cu prescriptie medicala. Acesta se utilizeaza pentru tratamentele pe termen lung si, de asemenea, pentru tratarea unei game mai variate de boli gastrointestinale (afectiuni care influenteaza tractul gastrointestinal) decat Pantoloc Control.

Contraindicatii
Pantoloc Control nu trebuie administrat persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la pantoprazol, la soia sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Este interzisa utilizarea in combinatie cu atazanavir (un medicament utilizat in tratamentul pacientilor infectati cu virusul imunodeficientei umane [hiv]).

Reactii adverse
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu pantoprazol control (observate la aproximativ un pacient din 100) sunt diareea si cefaleea. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate ale pantoprazolului, consultati prospectul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare