Prospect Panangin

Prezentare farmaceutica

Panangin se prezinta sub forma de comprimate filmate, aproape albe, usor lucioase, aproape fara miros, rotunde, convexe cu suprafata aspra pe alocuri. Cutie cu un flacon de polipropilena cu capac de polietilena, cu 50 comprimate filmate.

Indicatii

Medicatie ajutatoare in tratamentulanginei pectorale. Pentru controlul aritmiilor, in caz de infarct miocardic si in tratamentul starilor post-infarct. Pentru aritmiile cauzate de intoleranta la digitale sau in intoxicatia digitalica. aritmii: tahiaritmii, extrasistole ventriculare.

Compozitie

Fiecare fiola a 10 ml contine 0,400 g aspartat de magneziu anhidru (33,7 mg Mg++) si 0,452 g aspartat de potasiu anhidru (103,3 mg K+). Fiecare tableta filmata contine 0,140 g aspartat de magneziu anhidru (11,8 mg Mg++) si 0,158 g aspartat de potasiu anhidru (36,2 mg K+).

Celelalte componente sunt: Nucleu: Povidona K-30, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu, amidon de porumb, amidon de cartof. Film: Macrogol 6000, dioxid de titan, Eudragit E, talc.

Actiune terapeutica

Panangin imbunatateste metabolismul celulei miocardice. El creste toleranta la digitalice si are si actiune antiaritmica.

Doze si mod de administrare

In cazul tulburarilor de circulatie coronariana, doza zilnica este de 3x2 tablete filmate sau 2 fiole/zi (continutul unei fiole se dilueaza cu 50-100 ml solutie de glucoza 5%) injectate lent, intravenos sau in perfuzie lenta continua. Profilactic: 3 tablete filmate pe zi. In cazul infarctului de miocard, se recomanda 2 fiole/zi, dimineata si seara (diluate cu 50-100 ml solutie de glucoza 5%), administrate picatura cu picatura, sub forma de perfuzie. Observatie: in perfuzie se poate adauga, daca este necesar, strofantina sau digitala.

Contraindicatii

Insuficienta renala acuta si cronica.

Interactiuni

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Tetracicline (anumite antibiotice) administrate oral, saruri de fier si florura de sodiu inhiba absorbtia Panangin. Trebuie sa treaca minim 3 ore intre ingestia acestor medicamente si administrarea de Panangin comprimate filmate. Administrarea concomitenta de diuretice care economisesc potasiul si/sau inhibitori ECA (medicamente pentru scaderea tensiunii arteriale) pot duce la un nivel ridicat de potasiu.

Sarcina si alaptare

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Nu exista date disponibile care sa sugereze ca acest preparat ar avea un efect nociv in aceste situatii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Panangin comprimate filmate nu are nici o influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Reactii adverse

Ca toate medicamentele, Panangin comprimate filmate poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Ca urmare a ingestiei unor doze mai mari, frecventa scaunelor poate creste. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Conditii de pastrare

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. 3 Nu utilizati Panangin comprimate filmate dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25`C in ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare