Litera O

#prospect #medicament

Osetron 4 mg, solutie injectabila

Prospect Osetron 4 mg, solutie injectabila

Indicatii:
Greturi si varsaturi produse de citostatice si radioterapie sau postoperatorii.

Doze si mod de administrare:
Greata si varsaturi produse de citostatice si radioterapie. adulti: 8 mg/zi administrate intravenos sau intramuscular lent, inaintea chimio- sau radioterapiei. Pentru protejarea fata de efectul emetic intarziat sau prelungit (dupa 24 de ore) se da oral. Dozele intre 8-32 mg se administreaza in perfperfuzie intravenoasa, diluata in 50-100 ml solutie salina izotona administrata in cel putin 15 minute Alternativ, se pot da 8 mg inaintea chimioterapiei, in injectie lenta intravenoasa sau intramuscular, urmata de 2 doze de 8 mg injectabile intravenos sau intramuscular la intervale de 2-4 ore sau in perfuzie continua, 1 mg/ora, timp de pana la 24 ore. Se poate asocia un glucocorticoid injectabil intravenos inaintea chimioterapicului. copii: doza unica intravenos de 5 mg/m2 inaintea chimioterapiei. Se continua admimistrarea 5 zile dupa terminarea curei de citostatice. Pentru prevenirea si tratarea greturilor si varsaturilor post-operatorii. adulti: 4 mg injectabil intramuscular sau intravenos lent, in faza de inductie a anesteziei si postoperator. copii: intravenos lent 0,1 mg/kg, maxim 4 mg, inainte sau dupa inductia anesteziei.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la ondansetron sau la oricare dintre componentii produsului. sarcina si alaptare.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte sa luati orice medicament. Nu utilizati Osetron in cazul in care sunteti insarcinata sau alaptati. Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje Osetron nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Osetron
Acest medicament contine sodiu, <1 mmol (23 mg) pe doza, adica practic „nu contine sodiu”.

Atentionari:
Pacienti cu afectiuni hepatice: doza maxima 8 mg/zi. hipersensibilitate la tropisetrona si alte antiserotoninice. In caz de obstructie intestinala subacuta.

Reactii adverse:
Frecvent cefalee, bufeuri, sughit; ocazional cresteri asimptomatice ale transaminazelor; constipatie; reactii de hipersensibilitate, chiar soc anafilactic; tulburari vizuale tranzitorii si ameteli la adm. rapida; reactii extrapiramidale, distonii, convulsii; dureri anginoase, aritmii, bradicardie, hipertensiune arteriala; reactii locale la nivelul injectarii intravenoase.

Pastrare
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati Osetron dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine Osetron Osetron 4 mg - Substanta activa este ondansetron. Un mililitru solutie injectabila contine ondansetron 2 mg, sub forma de clorhidrat de ondansetron dihidrat 2,494 mg. O fiola (2 ml) solutie injectabila contine ondansetron 4 mg, sub forma de clorhidrat de ondansetron dihidrat 4,988 mg. Osetron 8 mg 5 - Substanta activa este ondansetron. Un mililitru solutie injectabila contine ondansetron 2 mg, sub forma de clorhidrat de ondansetron dihidrat 2,494 mg. O fiola (4 ml) soluție injectabila conțtine ondansetron 8 mg sub forma de clorhidrat de ondansetron dihidrat 9,976 mg. - Celelalte componente sunt: acid citric monohidrat, citrat de sodiu, clorura de sodiu, apa pentru preparate injectabile.

Cum arata Osetron si continutul ambalajului
Osetron se prezinta sub forma de solutie incolora. Medicamentul este disponibil in cutie cu un blister Al/PVC a 5 fiole din sticla incolora continand 2 ml solutie injectabila.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

DR. REDDY' S LABORATORIES ROMANIA SRL Str. Nicolae Caramfil nr. 71-73, etaj 5, spatiul 10, Sector 1, Bucuresti, Romania Tel: 0040212240032 Fabricantul Dr. Reddy’s Laboratories Ltd., 6 Riverview Road, Beverley East Yorkshire, HU17 0LD Marea Britanie

Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata.

Acest prospect a fost aprobat in August 2013.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului