Litera O

#prospect #medicament

Oculotect, gel oftalmic

Prospect Oculotect, gel oftalmic

Forma de prezentare:
Gel oftalmic 1000 UI/g; cutie 1 tub 10 g


Indicatii:
Carente specifice, stari de hipo- sau avitaminoza in steatoree, obstructie biliara, la copilul mic, in sarcina, in perioada de alaptare; unele boli de piele: diskeratoza, boala Darier, psoriazis etc. (tratament local si general); afectiuni cronice cu modificari structurale si functionale ale unor epitelii: ozena, bronsita cronica, stomatite, glosite, gastrita atrofica, rectocolite, litiaza renala; prurit vulvar si anal; hemeralopie, xeroftalmie; sindrom premenstrual prin insuficienta luteinica (ca medicatie adjuvanta).


Doze si recomandari:
Oral, profilactic, adulti si copii mai mari de 10 ani, 3 pic./zi, copii 3-10 ani: 2 pic./zi; copii pana la 3 ani: 1 pic./zi; tratament, adulti si adolescenti, 1 cps. sau 50 pic. de 2 ori pe zi, timp de 3 zile, apoi 1 data pe zi, timp de 15 zile; copii 8-15 ani: 1 cps. sau 50 pic., 1 data pe zi, timp de 15 zile; copii 1-8 ani: 25 pic. de 2 ori pe zi, timp de 15 zile. Tratamentul se poate repeta dupa 15 zile de pauza. intraocular: aplicatii locale de 3 ori pe zi.


Contraindicatii
Hipervitaminoza A.


Atentionari:
Se evita sau prudenta multa in timpul sarcinii (max. 10000 UI/zi) si in insuficienta renala. Formele de uz oral nu se absorb la bolnavi cu obstructie biliara si cu insuficienta a pancreasului exocrin - se recomanda prodrog (palmitat). absorbtia poate fi micsorata cand se administreaza concomitent neomicina, colestiramina; contraceptivele orale pot creste concentratia plasmatica a vitaminei a.


Reactii adverse:
Tratamentul indelungat cu doze mari (100000 UI) provoaca anorexie, greata, cefalee, iritabilitate, uscarea si descuamarea pielii, prurit, rarirea parului, hepato-splenomegalie, tumefactia dureroasa a oaselor lungi si osteoporoza, hipertensiune intracraniana, tensiunea fontanelei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului