Prospect Nonafact

Compozitie
Nonafact este compus dintr-o pulbere si un solvent care sunt amestecate impreuna pentru a forma o solutie pentru transfuzie (picurare in vena). El contine, ca ingredient activ, factorul de coagulare IX, care faciliteaza coagularea sangelui.

Indicatii
Nonafact este utilizat pentru tratarea si prevenirea sangerarii la pacientii care au hemofilie B (o tulburare de sangerare genetica, provocata de absenta factorului IX). Nonafact poate fi folosit la adulti si copii de peste 6 ani. Nonafact este destinat utilizarii pe termen scurt sau lung. Medicamentul poate fi obtinut numai pe baza de reteta.

Administrare
Nonafact este administrat prin transfuzie intravenoasa (intr-o vena) la un debit ce nu trebuie sa depaseasca 2 ml pe minut. Doza de Nonafact depinde de scopul utilizarii, care poate fi tratarea unei hemoragii (sangerari) sau prevenirea acesteia in timpul unei operatii chirurgicale. De asemenea, doza va varia in functie de gravitatea hemoragiei sau de tipul operatiei. in general, medicamentul este administrat o data pe zi, cu exceptia situatiilor care prezinta pericol pentru viata pacientului. Prospectul contine detalii complete privind modul de calculare a dozelor.

Actiune terapeutica
Nonafact contine factorul de coagulare umana IX, extras si purificat din plasma umana (partea lichida a sangelui). In corpul uman, factorul IX este una din substantele (factorii) implicate in coagularea sangelui. Pacientii care sufera de hemofilie B nu au factorul IX, ceea ce genereaza probleme de coagulare a sangelui, precum sangerarea la articulatii, muschi sau organe interne. Nonafact este folosit pentru a inlocui factorul IX care lipseste; el corecteaza deficienta in factor IX si asigura un control temporar al tulburarii de sangerare.

Contraindicatii
Nonafact nu trebuie utilizat in cazul pacientilor care pot suferi de hipersensibilitate (alergie) la factorul IX de coagulare umana sau la oricare alt ingredient al medicamentului, sau la proteinele utilizate de organismul soarecilor.

Reactii adverse
Pacientii cu hemofilie B pot produce anticorpi (inhibitori) impotriva factorului IX. In acest caz, este posibil ca Nonafact sa nu actioneze eficient. In anumite cazuri, pacientii tratati cu produse continand factorul IX au manifestat hipersensibilitate (reactii alergice). Nonafact nu va actiona eficient in acest caz. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate pentru Nonafact, va rugam sa consultati prospectul produsului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea