Litera N

#prospect #medicament

Noliprel arg forte, comprimate

Prospect Noliprel arg forte, comprimate

Ce este NOLIPREL ARG FORTE si pentru ce se utilizeaza

Indicatii
Tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale.

Perindoprilul apartine unei clase de medicamente numite inhibitori ai ECA. Acestia actioneaza prin largirea vaselor de sange, fapt care face mai usoara pomparea sangelui de catre inima in vase. Indapamida este un diuretic. Diureticele maresc cantitatea de urina produsa de catre rinichi. Totusi, indapamida este diferita de alte diuretice, deoarece determina o usoara crestere a cantitatii de urina produsa. Fiecare dintre cele doua substante active reduce tensiunea arteriala si actioneaza impreuna pentru controlul tensiunii arteriale.

Mod de administrare

Doza recomandata este de 1 comprimat pe zi, de preferat dimineata, inainte de masa. Daca tensiunea arteriala nu este controlata adecvat, doza poate fi crescuta la 1 comprimat Noliprel Arg Forte.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

  • Hipersensibilitate la perindopril, la orice alt inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) sau la sulfonamide;
  • antecedente de edem angioneurotic (edem Quincke) asociat cu terapia cu IECA;
  • edem angioneurotic ereditar/idiopatic;
  • sarcina si alaptare;
  • insuficienta renala severa (clearance creatinina <30 ml/min); encefalopatie hepatica;
  • disfunctie hepatica severa;
  • hipokaliemie;
  • pacienti dializati si pacienti cu insuficienta cardiaca decompensata netratata (datorita unei experiente terapeutice insuficiente).

Este posibila aparitia unei tuse seci, caz in care va trebui consultat medicul pentru a decide daca tratamentul trebuie continuat. Sportivii trebuie atentionati ca acest produs contine o substanta activa ce poate determina o reactie pozitiva la testul antidoping. Exista risc de aparitie a neutropeniei/agranulocitozei la pacientii imunodeprimati.

NOLIPREL ARG FORTE 5 mg/1,25 mg contine lactoza.
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti o intoleranta la unele categorii de glucide, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza acest medicament.

Sarcina si alaptarea

Trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra daca credeti ca sunteti (sau ati putea ramane) gravida. in mod obisnuit, medicul dumneavoastra va va sfatui sa opriti utilizarea NOLIPREL ARG FORTE 5 mg/1,25 mg inainte de a ramane gravida sau imediat dupa ce aflati ca sunteti gravida si va va recomanda sa luati alt medicament in loc de NOLIPREL ARG FORTE 5 mg/1,25 mg.

NOLIPREL ARG FORTE 5 mg/1,25 mg nu este recomandat la inceputul sarcinii si nu trebuie utilizat daca aveti peste 3 luni de sarcina, deoarece, daca este administrat dupa luna a treia de sarcina, va poate afecta grav copilul.

Nu trebuie sa luati NOLIPREL ARG FORTE 5 mg/1,25 mg daca alaptati. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca alaptati sau urmeaza sa incepeti sa alaptati. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

De regula, NOLIPREL ARG FORTE 5 mg/1,25 mg nu modifica vigilenta, dar la anumiti pacienti pot sa apara diferite reactii adverse cum sunt ametelile sau slabiciunea, determinate de scaderea tensiunii arteriale. Daca vi se intampla acest lucru, capacitatea de a conduce sau de a folosi utilaje poate fi afectata. Informatii importante despre unele componente ale NOLIPREL ARG FORTE 5 mg/1,25 mg

Reactii adverse posibile

Tratamentul este in general bine tolerat. Acest medicament poate determina insa aparitia unor reactii adverse la anumiti pacienti. Aceste efecte pot fi: astenie, ameteala, vertij, cefalee, tulburari de dispozitie sau de somn, crampe musculare, parestezii,hipotensiune arteriala, reactii alergice, eruptii cutanate (eruptii macropapulare, purpura), agravarea lupusului eritematos diseminat preexistent, rar edem angioneurotic (edem Quincke), tulburari gastro-intestinale (dureri de stomac, pierderea apetitului, greata, durere abdominala, constipatie, tulburari ale senzatiei gustative), uneori poate sa apara o tuse seaca, uscaciunea gurii, risc crescut de deshidratare la pacienti varstnici sau la cei cu insuficienta cardiaca, modificari ale rezultatelor analizelor sanguine, mai ales ale concentratiei plasmatice a potasiului, in special la pacienti in varsta sau subnutriti, a concentratiei plasmatice a sodiului, calciului, ureei, creatininei, acidului uric, calciului si a glicemiei; in caz de IH poate sa apara encefalopatie hepatica.

Cum se pastreaza NOLIPREL ARG FORTE

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati NOLIPREL ARG FORTE dupa data de expirare inscrisa pe cutie si flacon. A se tine flaconul bine inchis, pentru a fi protejat de umiditate.

A nu se arunca pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie
Substantele active sunt perindopril arginina si indapamida. Un comprimat filmat contine perindopril arginina 5 mg (corespunzand la perindopril 3,395 mg) si indapamida 1,25 mg.

Celelalte componente ale nucleului comprimatului sunt: lactoza monohidrat, stearat de magneziu (E 470B), maltodextrina, dioxid de siliciu coloidal anhidru (E 551), amidonglicolat de sodiu (tip A), iar filmul comprimatului contine: glicerol (E 422), hipromeloza (E 464), macrogol 6000, stearat de magneziu (E 470B), dioxid de titan (E 171).

Ambalaj
NOLIPREL ARG FORTE 5 mg/1,25 mg sunt comprimate filmate, de culoare alba, de forma alungita. Un comprimat filmat contine perindopril arginina 5 mg si indapamida 1,25 mg. Comprimatele sunt disponibile in cutii cu 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 100 sau 500 comprimate filmate. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Producator
Les Laboratoires Servier Industrie (LSI) 905 route de Saran, 45520 Gidy, Franta
Servier (Ireland) Industries Ltd Gorey Road, Arklow, Co. Wicklow – Irlanda

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea