Litera N

#prospect #medicament

Negamicin, comprimate

Prospect Negamicin, comprimate

Compozitie
Comprimate continand neomicina sulfat 500 mg (flacon cu 20 buc.).

Actiune terapeutica
Antibiotic aminoglicozidic, bactericid fata de multi bacili gramnegativi, mai putin fata de stafilococi, streptococi si meningococi; administrat oral isi executa actiunea antimicrobiana practic numai la nivel intestinal. Micsoreaza absorbtia intestinala a colesterolului.

Indicatii si mod de administrare
Enterite cu E. coli si alti germeni sensibili, la copii 50 mg/kg corp si zi, la adulti 1-2 g/zi (fractionat la 6 ore); doze mai mari-4 g/zi, timp de 2-3 zile, la adult, pentru suprimarea florei intestinale in coma hepatica si pentru pregatirea interventiilor chirurgicale pe colon.

Reactii adverse
malabsorbtie intestinala, suprainfectii cu microorganisme rezistente, mai ales stafilococi si Candida (indeosebi pentru tratamentul prelungit cu doze mari); rareori greata, voma, diaree (la doze mari), reactii alergice; fenomenele nefro- si ototoxice sunt rare in cazul folosirii caii orale (absorbtia este minima).

Contraindicatii
Alergie specifica, obstructie intestinala, sarcina; nu se administreaza la prematuri; prudenta in caz de ulceratii intinse ale intestinului, afectiuni renale si auditive (risc de toxicitate sistemica cu afectarea rinichiului si nervului acustic). Diminueaza absorbtia penicilinelor administrate oral; prudenta sau se evita asocierea cu alte antibiotice aminoglicozidice administrate sistemic (risc toxic crescut).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului