Litera M

#prospect #medicament

Mycelex crema

Prospect Mycelex crema


Butoconazol

Indicatii

Infectii fungice vulvovaginale cauzate de specii de candida.

Contraindicatii

Utilizarea in primul trimestru de sarcina.

Precautii

Nu a fost stabilita dozarea pediatrica. Utilizati cu precautie in timpul lactatiei. In timpul sarcinii, utilizarea unui medicament cu aplicare vaginala poate fi contraindicata. In lipsa unui raspuns, se recomanda repetarea testelor pentru confirmarea diagnosticului inainte de instituirea tratamentului antifungic. Nu depozitati la temperaturi mai mari de 40�C.
Observatii pentru pacient – familie: Revedeti modalitatile de administrare; crema se introduce in vagin. Semnele si simptomele candidozei vulvovaginale dispar de obicei in 3 zile (6 zile daca femeia este insarcinata). Utilizati conform prescriptiei si continuati tratamentul si in timpul ciclului menstrual, cu administrare de contraceptive orale si antibioterapie. Anuntati orice senzatie de arsura sau iritatie. Pentru a preveni reinfectia sfatuiti partenerul sa utilizeze prezervativul in timpul actului sexual si sa urmeze un tratament daca este simptomatic. In cazul unor infectii vaginale recurente cu expunere la hiv, consultati medicul pentru a investiga cauza simptomelor. Daca simptomele reapar in curs de 2 luni, excludeti sarcina sau bolile de genul diabetului, infectiei hiv etc.
Evaluarea si controlul terapiei: Efectuati culturile si testele de laborator necesare. Determinati daca pacienta este insarcinata. Observati debutul si caracterele simptomelor.

Reactii adverse

Genito-urinare: arsuri vaginale, arsuri sau prurit vulvar, dureri, edeme si prurit al degetelor.

Actiune

Antifungic. Prin permeabilizarea chitinei din peretele celular fungic, butoconazol creste permeabilitatea membranara pentru substantele intracelulare, ceea ce duce la reducerea rezistentei osmotice si a viabilitatii celulei. Aproximativ 1,7% din medicament se absoarbe consecutiv administrarii vaginale. T �: 21-24 ore.

Mod de administrare

CREMA: Infectii vulvovaginale: O aplicare intravaginala de Gynazole-1 o data (ramane in cavitatea vaginala timp de aproximativ 4 zile). O aplicare pe zi de Femstat 3 sau Micelex-3 de preferinta inainte de culcare, timp de trei zile consecutiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului