Litera M

#prospect #medicament

Multi tabs vitamine adc, solutie

Prospect Multi tabs vitamine adc, solutie


combinatii

Indicatii:

Prevenirea si tratamentul deficitelor de vitamine la sugari pana la varsta de 1 an. Se poate administra si sugarilor proveniti din prematuri.

Contraindicatii

Produsul este contraindicat sugarilor cu sensibilitate la oricare dintre componentele active sau din cele ale excipientului.

Precautii:

Produsul nu trebuie asociat cu alte preparate de vitamina d, decat la indicatia medicului. Dozele zilnice nu trebuie depasite decat la recomandarea medicului.
Interactiuni medicamentoase: Nu s-au constatat interactiuni medicamentoase la dozele recomandate.
Supradozare: vitamina a: Doze mari, de peste 6 600 g de vitamina A (22 ml), administrate zilnic la sugari, pe o perioada mai prelungita pot determina fatigabilitate, tulburari gastrointestinale, eruptii, reducerea motilitatii active, hipertensiune intracraniana. vitamina c: In doze mari poate determina diaree sau alte tulburari gastrointestinale. Nu au fost raportate in literatura cazuri la care s-a facut corelatia intre dozele de vitamina C administrate si aparitia unor simptome similare. Vitamina D: Doze mari, de peste 40 g de vitamina D (4 ml), administrate zilnic la sugari, pe o perioada mai prelungita pot determina reducerea apetitului, varsaturi, diaree sau alte tulburari gastrointestinale, hipercalcemie si incetinirea cresterii.

Reactii adverse:

La dozele recomandate nu s-au constatat reactii adverse.

Compozitie:

1 ml contine: Vitamina A 300 mg = 1 000 U.I. (retinol palmitat); Vitamina D 10 mg = 400 U.I. (colecalciferol); Vitamina C 35 mg (acid ascorbic). Excipienti: zahar, ulei de ricin, hidrogenat polioxil 40, bicarbonat de sodiu, hidroxid de sodiu, acid citric monohidrat, d1-a-tocoferol concentrat, etanol, apa distilata. Nu contine coloranti artificiali.

Mod de administrare:

Doza zilnica este de 1 ml (1 pipeta)/zi in timpul unei mese. Se poate administra cu lingurita sau impreuna cu alimentele. Pipeta este gradata, indicand 1 ml. Din ratiuni igienice, pipeta nu se va introduce in gura copilului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare