Litera M

#prospect #medicament

Miltex, solutie externa

Prospect Miltex, solutie externa

Compozitie
1 ml contine ca substanta activa: miltefosin 60 mg. Alti adjuvanti activi: 3-propoxipropilenglicol, 3-hexiloxipropilenglicol, 3-nonioxipropilenglicol. Excipient: apa purificata.

Indicatii
Modificari cutanate maligne in cancerul de san (colonii de suprafata sau/si nodulare mici in zona sau in afara zonei operate prima data) atata timp cat nu s-a obtinut sau se lasa asteptat un rezultat dupa operatie, iradiere, terapie hormonala sau chimioterapie la nivel cutanat, respectiv cand se manifesta reactii adverse la terapiile mentionate. In cazul unui tratament cu Miltex nu este necesara intreruperea terapiei hormonale, respectiv a chimioterapiei.

Contraindicatii
Sunt boli sau circumstante pentru care unele medicamente nu sunt prescrise sau pot fi prescrise numai dupa un examen atent al medicului care va aprecia global proportia favorabila dintre beneficiul terapeutic si eventualele reactii nedorite. Pentru aceasta, medicul trebuie sa examineze atent in ce constau contraindicatiile si se va informa despre antecedente, boli insotitoare, despre circumstantele speciale de viata. Contraindicatiile se pot stabili si dupa inceperea tratamentului cu acest produs. In acest caz informati medicul. Miltex nu se va administra: daca suprafata cutanata afectata este atat de limitata incat se poate practica o operatie sau o iradiere cu multe perspective; daca, concomitent, are loc o iradiere a suprafetei cutanate ce trebuie tratata; cand coloniile prezinta noduli mari si in profunzime, cu afectare cutanata concomitenta. Administrarea de Miltex in cazul coloniilor aparute peste proteza de san se va face sub controlul strict al medicului, din cauza unui posibil risc crescut al unei reactii cutanate.

Masuri de precautie
Sarcina si alaptare: este interzisa utilizarea de Miltex in perioada de sarcina si de alaptare, deoarece nu exista suficienta experienta la om, iar experimentele pe animale cu administrare orala de miltefosin in doze mari au aratat o actiune embriotoxica. Recomandare: pacientii maturi sexual trebuie de comun acord cu medicul sa ia masuri contraceptive in timpul si cel putin 6 luni dupa terminarea tratamentului cu Miltex, pentru a preveni aparitia unei sarcini. Nu este exclusa influenta terapiei asupra capacitatii de procreere la barbati.

Reactii adverse
Medicamentele pot avea, pe langa actiunile principale, si actiuni nedorite, asa numitele reactii adverse. Reactiile adverse care au fost semnalate in timpul utilizarii de Miltex, dar care nu se manifesta la fiecare pacient, sunt, dupa cum urmeaza: frecvent: iritatii cutanate, care se manifesta ca prurit, eritem, uscaciunea pielii cu descuamare. In aceste cazuri, suplimentar se poate folosi o crema grasa (vezi Indicatii de dozare si mod de administrare). La administrarea de Miltex in cazul coloniilor tumorale zemuinde, deschise, se poate manifesta o arsura dureroasa. Aceste reactii adverse nu impun intreruperea tratamentului. in cazuri rare s-au semnalat tulburari gastrointestinale, cum ar fi greata, voma si lipsa de apetit. In cazuri izolate poate fi utila intreruperea tratamentului din cauza pruritului, dermatitei, durerilor dupa aplicare, formarii de piele pergamentoasa, ulceratiilor, necrozei locale sau starilor de greata si voma. Rar, s-a observat o modificare a valorilor de laborator, a caror cauza nu este cunoscuta, dar nu este exclusa legatura cu Miltex (o crestere usoara a creatiniei serice, transaminazelor, leucocitelor, trombocitelor). In nici un caz nu se recomanda o intrerupere a tratamentului sau o reducere a dozei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare