Litera M

#prospect #medicament

Memotal, comprimate

Prospect Memotal, comprimate

Forma de prezentare:
Comprimate 400 mg; cutie x 2 blist. x 10 cpr.


Indicatii:
Deficite cognitive si neurosenzoriale cronice la varstnici (cu exceptia starilor de dementa); vertij; adjuvat in dislexie la copiii peste 9 ani; mioclonii corticale postanoxice. Propus ca tratament al urmarilor accident vascular cerebral ischemice.


Doze si administrare:
In stari de deficite cognitive si neurosenzoriale cronice la varstnici si in vertij - oral, dupa mese 2,4 g/zi in 2-3 prize. in accident vascular cerebral ischemice - oral 2,4 g/ zi, maximum 4,8 g/zi in 2-3 prize; la nevoie se adm. parenteral 3-12 g/zi. In mioclonii corticale postanoxice se incepe cu 6-8 g/zi, maxim 24 g/zi. in dislexie la copii - 50 mg/kg si zi in 3 prize. injectiile se pot adminstra intravenos in bolus sau in perf sau intramuscular in insuficienta renala, doza de piracetam se ajusteaza in functie Cl. creatinina: Cl 40-60 ml/min: 1/2 din doza uzuala; Cl 20-40 ml/min: 1/4 din doza uzuala; Cl < 20 ml/min: CI.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la piracetam sau la oricare din componentii produsului; insuficienta renala severa (Cl < 20 ml/min). Sarcina. Alaptare.


Atentionari:
IR usoara sau moderata. Soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Nervozitate, iritabilitate, insomnie, anxietate, tremor si agitatie; rareori oboseala si somnolenta. Rareori tulburari gastrointestinale, cefalee si vertij. Apar mai ales la varstnicii tratati cu doze mai mari de 2,4 g/zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea