Litera L

#prospect #medicament

Loratadin, comprimate

Prospect Loratadin, comprimate

Prezentare

Loratadina LPH se prezinta sub forma de comprimate plate, de culoare alba sau aproape alba, de forma rotunda, cu diametrul de 9 mm.

Loratadina LPH este disponibila in cutii cu un blister din PVC/Al a 10 comprimate si cutii cu 50 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate.

Compozitie

Substanta activa este loratadina. Un comprimat contine loratadina 10 mg.
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidon de porumb, stearat de magneziu, ulei hidrogenat din seminte de bumbac.

Indicatii

Loratadina LPH apartine unei clase de medicamente cunoscute sub numele de antihistaminice. Antihistaminicele ajuta la reducerea simptomelor alergiei impiedicand efectele unei substante numita histamina, care este produsa in corpul nostru.

Loratadina LPH amelioreaza simptomatologia asociata rinitelor alergice (de exemplu: febra fanului), cum ar fi stranutul, curgerea nasului sau mancarime nazala, usturimile sau mancarime oculara. Loratadina LPH poate fi, de asemenea, utilizat pentru reducerea simptomelor de urticarie (mancarimile, roseata, precum si numarul si dimensiunile elementelor eruptive aparute pe piele). Ameliorarea acestor manifestari se mentine pentru intreaga perioada a zilei si va ajuta sa va reluati activitatile zilnice obisnuite si sa dormiti in mod normal.

Contraindicatii

Nu utilizati Loratadina LPH

daca sunteti alergic (hipersensibil) la loratadina sau la oricare dintre celelalte componente ale Loratadina LPH.

Copiii cu varsta intre 2 - 6 ani sau cu greutatea sub 30 kg nu trebuie sa foloseasca aceasta forma farmaceutica.

Aveti grija deosebita cand utilizati Loratadina LPH

Inainte sa luati Loratadina LPH, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti o boala hepatica grava.

Daca sunteti programat sa efectuati orice test cutanat pentru alergii, nu trebuie sa mai luati Loratadina LPH cu doua zile inainte de aceste teste, deoarece medicamentul ar putea influenta rezultatele testelor.

Doze si mod de administrare

Utilizati intotdeauna Loratadina LPH exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti si adolescenti: luati un comprimat Loratadina LPH o data pe zi, cu un pahar cu apa, cu sau fara alimente.

Copii cu varsta cuprinsa intre 6 - 12 ani si greutate peste 30 kg: un comprimat Loratadina LPH, o data pe zi, cu un pahar cu apa, cu sau fara alimente.

La copii cu varsta intre 2 - 6 ani sau cu greutatea sub 30 kg se recomanda alte forme farmaceutice adecvate varstei.

Siguranta si eficacitatea loratadinei nu au fost stabilite la copii sub 2 ani.

Pacienti cu afectiuni severe ale ficatului:

Pentru adulti si copii cu varsta cuprinsa intre 6 - 12 ani si greutate mai mare de 30 kg: un comprimat o data la doua zile, cu un pahar cu apa, cu sau fara alimente.

La pacientii varstnici sau la cei cu functia rinichilor afectata nu este necesara reducerea dozei. Loratadina LPH poate fi administrat in timpul meselor sau intre mese. Daca ati luat mai mult din Loratadina LPH decat trebuie

Daca ati luat o doza de Loratadina LPH mai mare decat cea indicata, luati imediat legatura cu medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Daca ati uitat sa utilizati Loratadina LPH

Daca ati uitat sa luati medicamentul la timp, puteti sa o faceti cat mai curand posibil si apoi sa reveniti la schema de administrare obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Loratadina LPH

Respectati durata de tratament recomandata. Daca incetati sa luati Loratadina LPH mai curand decat vi s-a recomandat, manifestarile bolii pot sa reapara.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Interactiuni

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.

Utilizarea Loratadina LPH impreuna cu alimente si bauturi

Loratadina LPH poate fi utilizata cu sau fara alimente. Daca este administrata impreuna cu alcool, Loratadina LPH nu creste efectele acestuia.

Sarcina si alaptare

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Daca sunteti gravida sau alaptati, nu este recomandata administrarea de Loratadina LPH. Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

La doza recomandata, Loratadina LPH nu va determina, probabil, somnolenta sau scaderea vitezei de reactie. Totusi, foarte rar, la unele persoane poate apare somnolenta, fapt ce le-ar putea afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Loratadina LPH

Loratadina LPH contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Reactii adverse

Ca toate medicamentele, Loratadina LPH poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Cele mai frecvente reactii adverse mentionate la copiii cu varste intre 2 si 12 ani sunt durerile de cap, nervozitatea si oboseala. Cele mai frecvente reactii adverse mentionate la adulti si adolescenti constau in somnolenta, dureri de cap, cresterea apetitului si tulburari ale somnului (insomnie). in perioada dupa punerea pe piata a loratadinei au fost raportate foarte rar cazuri de reactii alergice severe, ameteli, batai rapide ale inimii, palpitatii, greata, uscaciune a gurii, indigestie, probleme hepatice, caderea parului, eruptii pe piele sau oboseala.

Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza, sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea