Litera L

#prospect #medicament

Lidaprim, suspensie

Prospect Lidaprim, suspensie

Compozitie
5 ml (o lingura) contin: 200 mg sulfametrol; 40 mg trimetoprim; 10 mg zaharina sodica.

Actiune terapeutica
Lidaprim este folosit in tratamentul bolilor infectioase bacteriene.

Indicatii
Infectii ORL si infectii ale tractului respirator: amigdalita, faringita, otita, sinuzita, laringita, bronsita acuta si cronica, bronsiectazie (dilatare anormala a bronhiilor), pneumonie.
Infectii renale si ale tractului urinar: nefrite acute si cronice (ale rinichilor), pielita, cistita, uretrita.
Infectii ale tractului gastro-intestinal: angiocolite si colecistite, enterocolite, febra tifoida, paratifoida, sterilizarea purtatorilor cronici de Salmonella.
Infectii ale pielii: piodermite, furuncule, abcese, plagi suprainfectate.

Mod de administrare
In absenta unei prescrieri speciale decatre medic, se vor urma cu strictete recomandarile urmatoare:

Varsta

Linguri pe zi

6 saptamani- 2 ani

2 x 1/22

3 ani

2 x 13

6 ani

2 x 11/26

12 ani

2 x 2

  In cazurile in care functia renala este alterata, dozele trebuie sa fie diminuate in concordanta cu prescrierile medicului. Suspensia orala trebuie administrata dupa mese, dimineata si seara, la intervale de aproximativ 12 ore. Durata tratamentului:Lidaprim se va folosi cel putin 5 zile. Tratamentul se va continua incadoua zile dupa ce pacientul nu mai prezinta simptomele bolii.

Contraindicatii

Suspensia orala nu trebuie administrata in caz de: intoleranta fata de sulfonamide sau trimetoprim, afectiuni renale si hepatice severe, icter, modificari severe in tabloul sanguin; anumite boli de piele existente anterior tratamentului (sindromul Stevens-Johnson = eritem). In cazul in care aportul de lichide este insuficient, poate aparea deshidratare cutanata si a mucoaselor. Lidaprim nu trebuie folosit la nou-nascuti in primele sase saptamani de viata si la copiii prematuri. De asemenea, Lidaprim nu trebuie folosit in intervalele de timp in care se face tratament cu anumite medicamente care inhiba cresterea tumorilor maligne. Sunt necesare precautii in caz de disfunctii hepatice si insuficienta renala.

Precautii
Se va consulta imediat doctorul in cazul in care apar: urticarie, astenie intensa, gat inflamat sau unul dintre efectele adverse mentionate mai sus. Terapia de lunga durata necesita teste regulate ale functiilor hepatice si renale, precum si hemograme repetate. In timpul tratamentului cu Lidaprim trebuie asigurate aportul suficient de lichide si excretia de urina (cel putin 1 l). Sunt necesare precautii in caz de disfunctii renale sau hepatice. A se verifica disfunctiile tiroidei. A se agita flaconul inainte de folosire! Verificati data expirarii produsului! A se pastra departe de accesul copiilor!

Sarcina si alaptare

In cazul in care acest medicament este administrat la adulti se va retine faptul ca Lidaprim nu trebuie folosit in timpul sarcinii sau perioadei de alaptare.

Reactii adverse
Ocazional pot aparea greata, varsaturi, perturbari ale fluxului biliar, modificari ale senzatiei gustului, modificari in testele de laborator ale sangelui (cresterea transaminazelor serice, a bilirubinei, creatininei serice, a azotului seric). in cazuri izolate, se pot observa diaree, inapetenta, uscaciunea gurii, dureri si colici abdominale, cefalee, artralgii si alergii (ex.: eruptii cu prurit, febra, iar in cazuri rare sindrom Stevens-Johnson sau sindrom Lyell = eruptie extinsa, cu vezicule si descuamarea pielii) si modificari in tabloul sanguin (trombocitopenie sau leucopenie, modificari ale hematiilor, agranulocitoza cauzata de alergii, petesii cutanate). Cresterea exagerata a germenilor care nu sunt sensibili la produs, in special a moniliazelor, poate genera o suprainfectie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului