Litera L

#prospect #medicament

Lastet, capsule moi

Prospect Lastet, capsule moi

Forma de prezentare:
Capsule moi 25 mg, 50 mg, 100 mg; cutie x 1 punga x 4 blist. x 10 cps. (25 mg), cutie x 1 punga x 2 blist. x 10 cps. (50 mg), cutie x 1 punga x 1 blist. x 10 cps. (100 mg)


Indicatii:
Tumori testiculare refractare - in scheme polichimioterapice la pacienti care au efectuat trat. chirurgical, chimioterapic si radioterapie adecvate; tumori pulmonare cu celule mici - in scheme polichimioterapice; este eficient si in alte tipuri de carcinoame pulmonare; limfoame maligne hodgkiniene si non-hodgkiniene (in special cele histiocitare); leucemie acuta non-limfocitara; cancer de san tratat anterior; coriocarcinom placentar; sarcom kaposi.


Doze si mod de administrare:
Intern in doza de 100-200 mg etopozida/m2 si zi timp de 5 zile (zilele 1-5 ale curei citostatice) sau 200 mg etopozida/m2 si zi, in zilele 1, 3 si 5; curele se repeta la fiecare 3-4 saptamana, in asociere cu alte chimioterapice. Perfuzie intravenos in ser fiziologic sau glucoza 5%, timp de aproximativ 2 ore. Dozele uzuale sunt cuprinse intre 50-120 mg/m2 si zi, pentru o perioada de 3-5 zile, consecutiv, in serii repetate la 14 zile functie de protocolul utilizat. Curele se repeta dupa un interval de 14 zile. Doza totala uzuala pentru o cura intravenos este de 400 mg/m2.


Contraindicatii
Hipersensibilitate.


Atentionari:
Se poate produce o mielosupresie severa urmata de infectii sau sangerari. Pacientii trebuie supravegheati atat pe durata terapiei cat si dupa oprirea acesteia (numarul trombocitelor, hemoglobina, numarul leucocitelor si formula leucocitara). interactiuni medicamentoase cu ciclosporina si vaccinuri cu germeni vii atenuati. sarcina si alaptare. Soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Mielosupresie (leucopenii, trombocitopenii, leucemii acute), greata si varsaturi, anorexie, stomatita, inflamatia mucoasei digestive, esofagite uooare sau severe, diaree, alopecie reversibila, reactii de tip anafilactic, cazuri de hipertensiune arteriala si/sau hiperemie, apnee, neuropatie periferica, somnolenta si oboseala, toxicitate hepatica, gust neplacut, febra, rash, pigmentatie, prurit, urticarie, dureri abdominale, constipatie, disfagie, cecitate tranzitorie si un singur caz de reactivare a unei radiodermite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului