Litera I

#prospect #medicament

I.r.s.19, solutie nazala

Prospect I.r.s.19, solutie nazala

Compozitie
per 100 ml: Lizat de Diplococcus pneumoniae 6, 66 ml
Lizat de streptococcus 6, 66 ml
Lizat de Micrococcus piogenes (stafilococ) 6, 66 ml
Lizat de Gafkya tetragena 3,33 ml
Lizat de Neisseria 6, 66 ml
Lizat de klebsiella pneumoniae 6, 66 ml
Lizat de Moraxella 3,33 ml
Lizat de haemophilus influenzae 3,33 ml
Mercurotiolat sodic 0,0025 g.
Fiecare lizat corespunde substantelor antigenice continute in suspensiile microbiene a 15 miliarde germeni per ml. Apasarea capacului elibereaza o dispersie micronizata, care tapeteaza mucoasa nazala si permite o absorbtie rapida a produsului.

Actiune terapeutica

Actiunea I.R.S. 19 se bazeaza pe 3 mecanisme: actiune curativa, nespecifica, prin cresterea cantitatii de lizozim si stimularea functiei fagocitare; actiune profilactica, specifica, prin cresterea cantitatii de anticorpi locali (imunoglobuline secretorii tip A); actiune de sensibilizanta: I.R.S. 19 contine principii active cu structura polipeptidica, a caror administrare progresiva impiedica productia de anticorpi sensibilizanti in cazul alergiilor microbiene.

Indicatii
Profilaxia si tratamentul leziunilor inflamatorii si infectioase din sfera orl si a cailor respiratorii superioare: rinite, rinobronsite; astm bronsic suprainfectat; amigdalite, faringite, rinofaringite; bronsiectazii, bronsite acute sau cronice; otite; corize spasmodice, rinite alergice; infectii ale cavumului, adenoidite, sinuzite; ingrijiri pre- si post-operatorii in cazul interventiilor chirurgicale ORL; complicatii ale gripei sau ale altor viroze.

Contraindicatii
Testarile clinice nu au relevat contraindicatii.

Reactii adverse
La inceputul tratamentului se pot produce reactii fie de tipul unui catar nazal initial mai abundent, fie al unei senzatii de infundare nazala etc. Aceste reactii, fugace, traduc raspunsul nazal organic satisfacator. Daca sunt importante, este necesara reducerea dozei sau cresterea intervalului dintre doze.

Mod de administrare
In scop curativ: in functie de varsta, de la 2 la 5 doze pe zi, in fiecare nara, pana la disparitia infectiei.
In scop profilactic: 2 doze pe zi, in fiecare an, pentru o perioada medie de 2 saptamani. La pulverizare este necesar ca flaconul sa fie tinut vertical si sa se exercite o foarte scurta apasare pe capac.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea