Litera G

#prospect #medicament

Gentamycin, fiole

Prospect Gentamycin, fiole

Compozitie
Flacoane cu solutie oftalmica si auriculara continand 0,5% gentamicina sulfat (echivalent la 0,3% gentamicin baza) in solutie apoasa,isotonica, sterila, tamponata.

Actiune terapeutica
gentamicina este un antibiotic aminoglicozidic cu spectru larg si activitate bactericida asupra majoritatii germenilor gram pozitivi si gram negativi.

Indicatii
Utilizare oftalmica: solutia oftalmica cu gentamicina sulfat este indicata in tratamentul local al infectiilor bacteriene ale polului anterior al ochiului incluzand conjunctivitele, blefarite, keratite, chalasion, ulcere corneene, dacriocistita, profilactic in traumatisme si interventii chirurgicale oftalmologice.
Utilizare auriculara: solutia auriculara cu gentamicina sulfat poate fi utilizata in tratamentul infectiilor conductului auditiv extern determinate de germeni sensibili.

Contraindicatii
Produsul este contraindicat in caz de hipersensibilitate cunoscuta la componentele sale. Utilizarea auriculara este contraindicata daca timpanul este perforat.

Reactii adverse
Pot aparea reactii alergice. Utilizarea prelungita poate favoriza suprainfectiile cu fungi sau alte microorganisme rezistente, situatii in care se initiaza o terapie adecvata.

Mod de administrare
Pentru adulti si copii- Oftalmic: 1 - 3 picaturi se instileaza in sacul blefaro-conjunctival de 3 - 4 ori pe zi sau dupa necesitati. -Auricular: Dupa toaleta conductului auditiv afectat, se instileaza 2 - 4 picaturi de 3 - 4 ori pe zi si o data in cursul noptii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea