Litera G

#prospect #medicament

Gastropyrin, comprimate filmate

Prospect Gastropyrin, comprimate filmate

Compozitie
Comprimate continand sulfasalazina 500 mg (flac. cu 100 buc.).

Actiune terapeutica

Sulfamida cu proprietati bacteriostatice, antiinflamatorii si imunodepresive, are afinitate specifica pentru tesutul conjunctiv.

Indicatii

Colita ulceroasa, boala Crohn (cu localizare colica).

Mod de administrare

Oral, la adulti 2-4 comprimate (1-2 g) de 4 ori/zi ca tratament de atac (in asociatie cu glucocorticoizi), dupa inducerea remisiunii se reduce treptat la 4 comprimate zilnic, doza de intretinere; la copii 40-50 mg/kilocorp si zi pentru inducerea remisiunii, 20-30 mg/kilocorp si zica doza de intretinere.

Contraindicatii

Alergie la sulfamide si salicilati. Nu se administreaza la copiii mai mici de 2 ani; prudenta la alergici, renali, hepatici, in porfirie si la cei cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza

Reactii adverse
Relativ frecvent anorexie, cefalee, greata, febra, eruptii cutanate, artralgii; rareori oligospermie, infertilitate, fotosensibilizare, anemie hemolitica, anemie aplastica, leucopenie, agranulocitoza, trombocitopenie, colestaza (se face controlul periodic al sangelui si probelor hepatice).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea