Litera G

#prospect #medicament

Gastrografin, solutie pentru uz intern

Prospect Gastrografin, solutie pentru uz intern

Ce este Gastrografin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Evidentierea tractului gastro-intestinal cand administrarea de sulfat de bariu nu este dorita sau este contraindicata. Diagnosticul precoce al unei perforatii nevizibile radiologic sau al unei insuficiente anastomotice la nivelul esofagului, al tractului gastrointestinal, ca si pentru tratamentul unui ileus meconial. De asemenea poate fi combinat cu sulfatul de bariu. Este recomandat si pentru tomografia computerizata a abdomenului.

Mod de administrare

La administrarea orala la adulti si copii peste 10 ani se folosesc 60-100 ml per os. Pentru celelalte indicatii (administrarea rectala, combinarea cu suspensie de sulfat de bariu, precum si pentru tomografia computerizata) va fi consultata documentatia de specialitate.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipertiroidie manifesta. Indicatiile de administrare se vor pune deosebit de riguros in cazul unei hipersensibilitati fata de mediile de contrast ce contin iod, in hipertiroidia latenta, gusa nodulara, la pacientii deshidratati. La sugari si copiii mici, se va administra cu prudenta.

Reactii adverse posibile

Uneori diaree. O enterita sau o colita existenta se pot inrautati tranzitoriu. In caz de aspirare, posibilitatea unui edem pulmonar. Recomandari: Un echilibru hidroelectrolitic modificat trebuie in prealabil normalizat. Nu se va administra intravascular.

Informatii suplimentare

Compozitie

1 flacon (100 ml) contine 10 g Na, 66 g megluminamidotrizoat in solutie apoasa (corespunzand la 370 mg/ml iod, respectiv 370 g iod/flacon).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea